CTC lämmittää Lidingö Förrådscenterin

CTC lämmittää Lidingö Förrådscenterin

2017-02-16

Affe ja Lemmy ovat tunnettuja hahmoja Lidingössä. He ovat vetäneet CreaNord LVI-yritystä jo vuosikausia. He asensivat ensimmäisen CTC-tuotteen jo vuonna 1973. Vain kivenheiton päässä yrityksestä on varastoja vuokraava Lidingö Förrådscenter: 285 vuokrattavaa 1-30 neliön varastotilaa.

Toiminnasta vastaa Magnus Hådell.

– Omavarastot kasvavat voimakkaasti Ruotsissa. Yksityishenkilöt ja yritykset vuokraavat yhä enemmän. Se on joustavaa ja helppoa. Aloitimme kolme vuotta sitten ja saimme varastot nopeasti täyteen. Nyt rakennamme naapuritontille ja saamme 1 500 neliömetriä lisää.

Oikea lämpötila eikä kosteutta, kaiken A ja O

285 varastotilassa on paljon arvokasta. Oikea lämpötila ja kosteuden pitäminen poissa on erittäin tärkeää.

– Pidämme lämpötilan 12-13 °C:ssä eri puolille rakennusta sijoitettujen vesikiertoisten lämpöpuhaltimien avulla. Täällä on paljon arvotavaraa – luotettava lämpö ja suoja kosteutta vastaan ovat siksi ehdottomia vaatimuksia lämmitysjärjestelmällemme. Lisäksi lämpölasku on suuri osa käyttökustannuksiamme, minkä vuoksi taloudellisuus oli tärkeä osa valintamme, sanoo Magnus.

Ensimmäinen toimenpide: öljykattila ulos

Kun Lidingö Förrådscenter otti kiinteistön haltuunsa kolme vuotta sitten, ensimmäisenä toimenpiteenä oli heittää pois vanha 130 kW:n öljykattila yhdessä sähkökattiloiden kanssa.

– Asensimme kolme 12 kW:n CTC EcoPart -kalliolämpöpumppua sekä yhden tavallisen 500 litran varastovaraajan. Taustalla on CTC El 36 kW, jota ohjataan bivalent-shunttiventtiilillä. Koska lämminvesitarve on vähäinen, asensimme tavallisen CTC Safir -lämminvesivaraajan, sanoo Alf Fjellström.

Kolme 200 metrin porakaivoa antaa varman pääsyn kalliolämpöön.

Uusi kiinteistö, uusi CTC-laitteisto

Kun viereisen tontin autoromuttamo lopetti toimintansa, näki Lidingö Förrådscenter mahdollisuutensa laajentaa toimintaansa.

– Ostimme tontin ja olemme nyt rakentamassa uutta. Puhdasta varastointiliiketoimintaa tulee yhteensä 1 500 neliömetriä kolmeen kerrokseen. Koska olemme niin tyytyväisiä nykyiseen CTC-laitteistoomme, ei ole mitään syytä vaihtaa sitä, sanoo Magnus Hådell.

Uudessa pannuhuoneessa on nyt kaksi CTC EcoPart 12:ta sekä CTC EcoZenith I 550 valmiina kytkettäväksi. Ja kaksi uutta porakaivoa, kumpikin 220 metriä, ovat valmiita antamaan lämpöä.