CTC nostaa Bohusin läänin käyttökululaskelmaa

CTC nostaa Bohusin läänin käyttökululaskelmaa

2017-02-16

Oletko joskus ajanut E6-tietä Bohusin läänissä? Sitten olet varmaan nähnyt Bohus Expon oikealla puolella Munkedalissa. Suuren 80-luvulla rakennetun toimisto- ja näyttelyrakennuksen, joka on herännyt henkiin ja saanut uuden, innovatiivisen vuokralaisen. Ja uuden lämmitysjärjestelmän CTC:ltä.

1 200 neliömetriä korkealla huonekorkeudella, suurilla ikkunapinnoilla ja suoravaikutteisella sähkölämmityksellä saivat rakennuksen syömään energiaa. Siksi ei ollut vaikea päätös investoida CTC:n lämpöpumppuihin.

– Ero on suuri. Aiemmin käytimme noin 180 000 kilowattituntia vuodessa. Uuden järjestelmän ensimmäisen vuoden jälkeen kulutus on noin 35 000 kWh. Tämä tietenkin vaikuttaa käyttökululaskelmiin ja vuokriin, sanoo kiinteistönomistaja Bertil Falck.

Ilma/vesi + CTC EcoZenith

Lämmitysratkaisu koostuu kahdesta CTC EcoAir 125 -ilma/vesilämpöpumpusta yhdessä CTC EcoZenith 530 C:n ja CTC EcoLogic -ohjauksen kanssa. Lämpö jaetaan patterien kautta kiinteistöön. Lämpimän veden kulutus on kohtuullinen: WC:t ja yksi suihku.
Asentaja on Hagbergs VVS Dinglenistä.

– Tilojen suunnittelu tekee lämpöpumppujen täsmälleen oikean tehon mitoituksesta haasteellista. Etuna tässä järjestelmässä on, että sitä on helppo täydentää ylimääräisellä, sopivan kokoisella lämpöpumpulla rakennuksen ollessa täydessä toiminnassa, sanoo Jörgen Hagberg, kolmannen sukupolven asentaja.
Jörgen ja hänen työntekijänsä ovat erikoistuneet CTC:n lämpöpumppuihin.

– Asennan CTC:tä kaikkeen paitsi poistoilmalämpöpumppuihin. CTC:n lämpöpumput on helppo asentaa ja ottaa käyttöön. Mutta ennen kaikkea meitä kutsutaan harvoin takaisin hälytysten ja vikojen vuoksi, Jörgen sanoo.

Laajeneva teknologiayritys vuokralaisena

Uusi vuokralainen on Scanlaser Machine Control – teknologiayritys, jonka juuret ovat Bohusin läänissä.

– Tuntuu oikein mukavalta saada laajeneva ja kiinnostava yritys tänne Bohusin lääniin. Erityisesti minulle, joka on varttunut tässä lähistöllä, sanoo Bertil Falck.

Sen lisäksi Bertil Falck vastaanotti vuonna 2012 Kuninkaan ansiomitalin merkittävistä saavutuksistaan. Bertil perusti Göteborgin Kirjamessut vuonna 1985.