CTC ottaa vesistölämmön avuksi vuokrakiinteistöihin

CTC ottaa vesistölämmön avuksi vuokrakiinteistöihin

2017-02-16

Hällvadsholm on pieni paikkakunta Bohusin läänissä. Niin pieni, että tulet hämmästymään, jos löydät alueelta vuokra-asuntoja. Korkealle rakennetut kaksikerroksiset puutalot omilla puutarhakaistaleilla tekevät paikasta idyllisen.

Kolstorpevattnet-järven läheisyys tarjoaa myös toisen edun: ilmaisen energian.

Kolme taloa ja yhteensä 36 huoneistoa.

Alue koostuu kolmesta kaksikerroksisesta talosta, joissa on yhteensä 36 huoneistoa. Omistaja on Vässjebostäder.

– Alue on vuodelta 1990. Puolitoista vuotta sitten päätimme vaihtaa lämmitysjärjestelmän, joka koostui ikääntyneistä Thermian lämpöpumpuista, sanoo kiinteistönomistaja Rune Falck.

3 000 metriä putkea järvenpohjassa

Yhteisessä pannuhuoneessa on kolme CTC EcoPart -lämpöpumppua, kaksi CTC EcoLogic -ohjausyksikköä ja kaksi CTC EcoZenith 510 -varastovaraajaa. Toinen ohjausyksikkö ohjaa toista lämpöpumppua, joka huolehtii huoneistoista talteenotetusta ilmasta.

– Järvi on täydellinen vesistölämmölle. Siellä on noin 3000 metriä putkea 3 - 12 metrin syvyydessä. Lämpötila ei koskaan putoa alle +4 asteen talvella, sanoo Hagbergin VVS:n asentaja Jörgen Hagberg.

Turvallinen ja varma käyttö

Puolentoista vuoden käytön jälkeen kokemukset ovat pelkästään myönteisiä.

– Rehellisesti sanottuna pannuhuoneessa ei juurikaan tarvitse käydä. En muista yhtään hälytystä asennuksen jälkeen. Järvivesipumpussa on sitä vastoin ollut ongelmaa, koska se on ollut alimitoitettu. Se on nyt vaihdettu ja kaikki toimii täydellisesti, sanoo Rune Falck.