Siirtyminen lämpöpumppuun oli onnistunut kauppa

Siirtyminen lämpöpumppuun oli onnistunut kauppa

2017-03-07

Käytettyään 44 vuotta samaa CTC:n öljykattilaa, Klas-Göran ja Inger Nilsson olivat sitä mieltä, että oli aika uudistua. Tänään lämmityksen hoitaa CTC EcoAir 406 -lämpöpumppu yhdessä CTC EcoEl 1550 -sähkökattilan kanssa. Se on sekä antanut tasaisemman lämmön että alentanut käyttökustannuksia reilusti.

Klas-Göran ja Inger Nilsson asuvat 132 neliön omakotitalossa Mjällbyssä Sölvesborgissa. He muuttivat sinne jo vuonna 1970.

– Vaimo piirsi hökkelin ja minä rakensin sen. Asensimme heti CTC:n öljykattilan, jota täydennettiin myöhemmin lämpöpatruunalla, sanoo Klas-Göran.

CTC-asiakkaina jo vuodesta 1970

Tänään pariskunta asuu edelleen talossa ja vanha öljykattila hoiti lämmityksen vuoteen 2013 asti, jolloin se korvattiin CTC-sähkökattilalla. Muutamaa vuotta myöhemmin asennettiin myös CTC:n lämpöpumppu.

– Merkin valinta ei tullut sattumaa. Olemme olleet CTC-uskollisia vuodesta 1970 lähtien ja olemme aina olleet tyytyväisiä asiakkaita, sanoo Klas-Göran.

Hiljainen ja taloudellinen

Ennen lämpöpumpun ostamista he olivat miettineet melutason haitallisuutta. Pelot osoittautuivat kuitenkin täysin tarpeettomiksi. Sen sijaan he kokivat iloisen yllätyksen, kun sähkölaskuja alkoi tippua postilaatikkoon.

– Lämpöpumppu on todella hiljainen ja olemme säästäneet 11 700 kruunua lämmityskustannuksissa – vain yhdessä vuodessa.

Käyttökustannuksien pieneneminen on hieno asia, mutta vaikutuksen Nilssoneihin on tehnyt myös sisälämpötilan tasaisuus riippumatta siitä, kuinka kuuma tai kylmä ulkona on.

– Meillä ei ole koskaan ollut niin tasaista ja mukavaa lämpöä kuin nyt. Sillä ei ole väliä, vaikka lämmitämme puuhellaa sisällä tai ulkona on kymmenen astetta pakkasta – lämpötila talossa on aina tasaisesti 22 astetta. Se, että kaiken lisäksi säästämme rahaa, on aivan mahtavaa, sanoo Klas-Göran.