"Energiamurros tarjoaa Euroopassa suuria mahdollisuuksia"

"Energiamurros tarjoaa Euroopassa suuria mahdollisuuksia"

Terve ja menestyvä satavuotias. Näin toimitusjohtaja Helene Richmond kuvailee CTC:n juhlavuotta. Nyt hän katsoo tulevaisuuteen, jossa hän näkee vain mahdollisuuksia.  

- CTC on aina vaikuttanut merkittävästi paitsi ihmisten koteihin myös yhteiskuntaan ja ilmastoon. Tulevaisuudessa vaikutamme vielä enemmän. Kehitys, jota näemme juuri nyt Euroopassa ja jossa fossiilisilla polttoaineilla lämmittäminen korvataan lämpöpumpuilla, on täysin ainutlaatuista, ja on upeaa, että CTC on mukana tällä matkalla", hän sanoo. 

Smoolaista nerokkuutta

Helene Richmond liittyi CTC:hen vuonna 2019. Kun hän luki CTC:n historiasta, häneen tekivät vaikutuksen kaikki innovaatiot ja ideat, joita vuosien varrella on luotu, ja se, miten he ovat aina halunneet parantaa ihmisten tapaa lämmittää kotinsa.

- "Täällä on uskomattoman paljon asiantuntemusta, kokemusta ja smoolaista kekseliäisyyttä. Yrityksen sielu on tehdä asiat hyvin ja auttaa toisiaan. Se voima, joka on ollut ja on edelleen olemassa työntekijöiden keskuudessa, on uskomaton", hän sanoo. 

Tämä voima ja kekseliäisyys johtivat tärkeään päätökseen 1990-luvun lopulla, kun CTC alkoi tosissaan valmistaa lämpöpumppuja sen jälkeen, kun öljykattilat olivat hallinneet toimintaa vuosikymmeniä. CTC lanseerasi jo varhaisessa vaiheessa Ruotsin ensimmäisen ilma-vesilämpöpumpun, ja siitä tuli johtava toimija teknologiasiirtymässä öljykattiloista lämpöpumppuihin. 

- Tämä askel oli rohkea ja välttämätön. Sen sijaan, että olisimme hävinneet yhdessä öljykattilan kanssa, uskalsimme ajatella uudelleen ja investoida johonkin, joka on osoittautunut monessa suhteessa paljon kestävämmäksi", Helene Richmond sanoo.

Ainutlaatuinen tilanne Euroopassa - 30 vuotta Ruotsin jälkeen

Nyt, monta vuotta myöhemmin, Eurooppa on samassa vaiheessa kuin Ruotsi oli 1990-luvulla. Kun ensin keskityttiin hiilen ja öljyn korvaamiseen maakaasulla, todellisuus on saavuttanut meidät, ja Euroopassa tiedetään nyt, että maakaasukaan ei ole kestävää. 

- "Euroopassa tapahtuva teknologinen muutos ja energiamurros on jotain ennen näkemätöntä, lähes räjähdysmäistä", Helene sanoo. 

- Ruotsi on ilmastotietoisen kotilämmityksen edelläkävijä, ja CTC on yksi Ruotsin edelläkävijöistä. "Meillä on tuotteet valmiina ja otamme uusia askeleita Euroopassa, mikä tarkoittaa, että vaikutamme useampien ihmisten elämään, mutta ennen kaikkea autamme luomaan kestävää tulevaisuutta", Helene jatkaa.

"Kolmen vuoden kuluttua olemme kaksi kertaa nykyistä suurempia"

Helene Richmond, vd

Voimakas kasvu ja myönteiset haasteet

Euroopan mahdollisuudet tuovat mukanaan myös haasteita. CTC:n kasvu on tällä hetkellä voimakasta, ja se voimistuu entisestään. Tämä edellyttää korkeampaa tuotantovauhtia, lisää työntekijöitä ja uusia vaatimuksia alihankkijoille. Siksi se vaatii paljon CTC:ltä, sen omistajalta NIBE:ltä ja johtoryhmältä.  

- "Kolmen vuoden kuluttua olemme kaksi kertaa nykyistä suurempia. Kasvamme kuitenkin kestävästi yhdessä ja otamme askeleen kerrallaan. Työni CTC:n toimitusjohtajana on kaikkein miellyttävintä, kun otetaan huomioon näkemämme mahdollisuudet ja se vaihe, jossa olemme juuri nyt. Haasteet, joita kohtaamme, ovat siksi vain myönteisiä", sanoo Helene Richmond.

 

 

 

CTC:n Ljungbyn pääkonttoriinsa ostama naapurikiinteistö. Se kaksinkertaistaa pian tuotantopinta-alan.

Julkaistu: 2023-02-08