Yleiset kysymykset
Voinko nostaa kuuman veden lämpötilaa CTC-tuotteilla?
Ehdottomasti! Kaikissa tuotteissamme on kolme vakiotilaa, joissa veden lämpötila vaihtelee: normaalitila, säästötila ja mukavuustila. Lisäksi voit aktivoida tilapäisesti ylimääräisen kuuman veden toiminnon, joka voidaan halutessasi myös ajoittaa.
Katso käyttöoppaasta, miten tämä tehdään. Etsi tuotteen nimi lataussivultamme, jos sinulla ei ole omaa.
Miten voin laskea tai nostaa taloni lämpöä CTC-tuotteilla?
Lämpötila on keskeinen tekijä, kun halutunlaista mukavuutta halutaan tarjota. Talon lämmityskäyrän avulla voit helposti täyttää lämpötilatarpeesi.
Lämpötilan määrittää kaksi arvoa: käyrän kaltevuus ja käyrän säätö. Asennusohjelma auttaa sinua asettamaan nämä arvot. Jos haluat säätää myöhemmin, voit käyttää seuraavaa menetelmää:
Jos sisällä on liian kylmä:
# Jos ulkolämpötila on alle nolla astetta: lisää käyrän kaltevuuden arvoa muutamalla asteella. Odota päivä nähdäksesi, tarvitaanko lisäsäätöä.
# Jos ulkolämpötila on nollaa astetta korkeampi: nosta käyrän säätöarvoa muutamalla asteella. Odota yksi päivä ja katso, tarvitaanko lisäsäätöä.
Jos sisätiloissa on liian kuuma:
# Jos ulkolämpötila on alle nolla astetta: pienennä käyränsäädön arvoa muutamalla asteella. Odota 24 tuntia nähdäksesi, tarvitaanko lisäsäätöä.
# Jos ulkolämpötila on nollaa astetta korkeampi: pienennä käyränsäädön arvoa muutamalla asteella. Odota yksi päivä ja katso, tarvitaanko lisäsäätöä.
Käsikirjoissamme on helppotajuisia oppaita. Jos sinulla ei ole käyttöohjetta, voit ladata sen täältä.
Saan toistuvia hälytyksiä, mitä minun pitäisi tehdä?
Kaikki lämpöpumppumme on suunniteltu luotettavaa toimintaa ja pitkää käyttöikää varten. Jos lämpöpumppusi hälyttää, voit joissakin tapauksissa korjata sen itse. Käsikirjoissamme on tietoa vianetsinnästä ja asianmukaisista toimenpiteistä. Jos sinulla ei ole omaa käyttöohjetta, löydät sen käyttöohjeiden kokoelmasivultamme, etsi tuotteen nimi hakukentästä.
Voit myös joutua kääntymään asentajan puoleen.
Mistä löydän varaosia CTC-tuotteisiin?
Me CTC:ssä emme myy yksittäisiä osia yksityishenkilöille. Ota yhteyttä jälleenmyyjään/asentajaan saadaksesi apua.
Mistä löydän uusia Ecodesign-tarroja tulostettavaksi?
Useimmissa energiaan liittyvissä tuotteissa (kuten lämpöpumpuissa, jääkaapeissa ja hehkulampuissa) pitäisi olla energiamerkintä, jotta kuluttajat voivat helposti vertailla energiatehokkuutta ja muita perustietoja. Energiamerkintä on EU:n lainsäädäntöä. Uudet tarrat ovat tulostettavissa täällä.
Henkilö, joka asensi tuotteeni, on lopettanut toimintansa, keneen voin ottaa yhteyttä sen sijaan?
Meillä on 100 kumppania eri puolilla maata. Sivustollamme on selkeä kartta, johon on merkitty kaikki asentajat ja jälleenmyyjät. Kirjoita kaupunkisi nimi, niin kaikki lähellä olevat kaupungit tulevat näkyviin.
Voitteko te CTC:ssä auttaa minua lämpöpumpun asennuksessa?
Meillä on laaja asentajaverkosto, joka auttaa asennuksessa. Meillä on yhteensä 300 yhteistyökumppania eri puolilla maata, pohjoisesta etelään, jotka auttavat sinua.
Heidän puoleensa voit myös kääntyä, jos sinulla on kysyttävää, kun asennus on valmis.
Löydät lähimmän asentajan tästä kartasta.
Olen muuttanut taloon, jossa on lämpöpumppu, onko minulla siihen vakuutus?
Useimmissa tapauksissa lämpöpumppu kuuluu kotivakuutuksen piiriin (tarkista aina vakuutusyhtiöstäsi). Lisäksi CTC-vakuutus voi kattaa sen.
Lisätietoja saat vakuutusmeklarilta Arctic (08-7460560). Pidä tuotteen sarjanumero saatavilla, kun otat yhteyttä Arcticiin. Sarjanumeron etsimistä koskeva opas löytyy täältä.
Voinko liittää vanhan puukattilani uuteen CTC-lämmitysratkaisuun?
Suurimmassa osassa tapauksia tämä on hyvä asia. Huomaamme, että monet ihmiset ovat kiinnostuneita säilyttämään vanhan puukattilansa. Ei siksi, että sitä käytettäisiin jatkuvasti uuden kattilan kanssa, vaan enemmänkin varmuuden vuoksi siltä varalta, että jotain tapahtuu.
Esimerkiksi: jos on kylmä kuukausi ja ilma-vesilämpöpumppu ei tuota niin paljon energiaa kuin haluaisit, voit polttaa puukattilaa sähkön ostamisen sijaan.
Me CTC:ssä varmistamme, että tämä mahdollisuus on käytettävissä erilaisten lisävarusteiden avulla. Tämän jälkeen asentaja järjestää telakoinnin, jotta järjestelmät voivat toimia yhdessä.
On olemassa muutamia poikkeuksia, mutta joskus energiaviraston säännöt estävät tämän. Jos kattila on liian huonossa kunnossa, sitä ei pidä telakoida uuteen järjestelmään. Jos sinulla on erityisiä kysymyksiä tilanteestasi - ota yhteyttä asentajaasi tai soita meille numeroon 0372-88 000.
Löydä lähin asentaja täältä.
Haluatko tietää lisää eri lämmönlähteiden yhdistämisestä? Lue artikkeli "Ympäristöystävällinen ja joustava - miten EnergyFlex toimii".
CTC-tuotteeni on valmis - miten puran sen ja varmistan, että se kierrätetään parhaalla mahdollisella tavalla?
Kaikissa lämpöpumpuissa on osia, jotka on kierrätettävä. Voit ottaa yhteyttä asentajaan, jos haluat apua tässä asiassa, tai jos et saa, voit mennä itse kierrätysasemalle. On tärkeää, että pumpun jäähdytysneste, kompressoriöljy ja elektroniikka kierrätetään asianmukaisesti. Myös muut CTC:n tuotteet tulisi kierrättää, ota yhteyttä asentajaan, jos et ole varma, miten.
Löydät lähimmän asentajan täältä.
Ilma- ja vesilämmitys
Voinko ostaa lämpöpumpun suoraan CTC:ltä?
CTC:llä on asennus- ja jälleenmyyjäverkosto, joka hoitaa myyntiä. Meillä on yhteensä 100 yhteistyökumppania eri puolilla maata, jotka auttavat sinua mielellään.
Voit tehdä ilmaisen kotikäynnin ja saada räätälöityjä suosituksia yksilöllisten tarpeidesi mukaan.
Lämpöpumpussani on jotain vikaa, mitä minun pitäisi tehdä?
Huolto- ja takuuasioissa puhu ensisijaisesti asentajasi kanssa. Asentaja tuntee lämmitysjärjestelmäsi ja voi antaa parhaat neuvot.
Minkä kokoinen lämpöpumppu minun pitäisi hankkia?
Oikean koon valitseminen on tärkeää, jotta pysyt tyytyväisenä ja säästät mahdollisimman paljon rahaa. Tähän vaikuttavat monet tekijät, kuten talosi koko ja pohjaratkaisu, haluamasi sisälämpötila ja asuinpaikkasi.
Haluatko tietää, mikä on sinulle parasta? Varaa ilmainen kotikäynti asentajalta.
Kuinka paljon voin säästää siirtymällä lämpöpumppuun?
Tähän vaikuttavat useat tekijät, kuten nykyinen energiajärjestelmäsi ja se, kuinka paljon sähköä käytät vuodessa. Tämä yhdistettynä tietenkin sähkön hintaan.
Jos haluat saada käsityksen siitä, kuinka paljon rahaa voit säästää, täytä tietosi täällä, niin laskemme mahdolliset säästösi.
Miten valmistelen maaperän EcoAir-ilma-vesilämpöpumpun asennusta varten?
Lämpöpumpun sijoituspaikan on oltava sellainen, että talo ei vahingoitu ja kondenssivesi pääsee helposti valumaan maahan.
Käsikirjoissamme on helppotajuiset ohjeet siitä, miten maaperä valmistellaan parhaalla mahdollisella tavalla.
Voit myös ottaa yhteyttä jälleenmyyjään.
Kuinka vanha lämpöpumppuni on?
CTC-tuotteesi ikä löytyy sarjanumerosta. Neljä keskimmäistä numeroa ilmaisevat vuoden ja viikon, esimerkiksi tuote 7310-1304-1212 on valmistettu viikolla 4 vuonna 2013.
Ja miten löydät sarjanumeron? Se sijaitsee eri paikoissa tuotteesta riippuen. Seuraa opastustamme.
Mitä eroa on EcoZenith i360:n ja EcoZenith i255:n välillä?
Kun saamme tuon kysymyksen, kysymme kaksi vastakysymystä: mitä lämmintä vettä tarvitset? Millainen lämmitysjärjestelmä sinulla on? Sillä se ratkaisee, mikä vaihtoehto on sinulle paras.
CTC EcoZenith i350 on sisätilamoduuli, jossa on erittäin suuri lämpimän veden kapasiteetti. Tuote on varustettu vaihtoventtiilillä shunttiventtiilin sijasta. Yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa, että lämpöpumpusta tuleva vesivirta menee joko suoraan talon lämmitysjärjestelmään tai lämminvesivaraajaan. Tämä tarkoittaa, että saat aina erittäin suuren kuumavesikapasiteetin.
Tuote soveltuu parhaiten niille, joilla on suuri lämpimän veden tarve, ja useimpiin markkinoilla oleviin lämmitysjärjestelmiin. Jos sinulla on pienempi lattialämmitysjärjestelmä tai yksiputkijärjestelmä, CTC EcoZeith i255 sopii paremmin.
Lue lisää EcoZenith i360 -sisämoduulista täältä.
CTC EcoZenith i250 on sisätilamoduuli, joka toimii vaihtoventtiilin sijasta shunttiventtiilillä. Tämä tarkoittaa, että tuote toimii koko ajan sillä vesimäärällä, joka on tuotteen varastosäiliössä ja talon lämmitysjärjestelmässä. Tuote tuottaa kuumaa vettä sen verran kuin vettä kulutetaan.
Tämä tarkoittaa, että tuote soveltuu parhaiten niille, joilla on normaali lämpimän veden tarve, ja lähes kaikkiin lämmitysjärjestelmiin. Se sopii myös pienempiin lattialämmitysjärjestelmiin tai taloihin, joissa on yksiputkijärjestelmä.
Lue lisää EcoZenith i255:stä täältä.
Miten ilma-vesilämpöpumppu toimii?
Ilma-vesilämpöpumpussa on se nokkela puoli, että se hyödyntää ulkoilman uusiutuvaa aurinkoenergiaa ja syöttää sen kodin vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Näin lämpöpumppu muuntaa ulkoilman kuumaksi suihkuvedeksi ja lämmitettäviksi pattereiksi.
Ilma-vesilämpöpumpun tekniikka on kehittynyttä, ja lyhyesti sanottuna se tarkoittaa termodynamiikan lakien venyttämistä. Ilma-vesilämpöpumpun ulostuloaukkoon imeytyvästä ulkoilmasta tuotetaan kuumaa kaasua, joka auttaa lämmittämään kodin vettä.
Jos haluat ymmärtää prosessin tarkemmin, lue artikkeli "Miten ilma-vesilämpöpumppu toimii".
Pitääkö ilma-vesilämpöpumppuni talviasentaa?
Pakkaset ja lumi asettavat lämpöpumpullesi hieman enemmän vaatimuksia. Seuraa viittä vinkkiämme saadaksesi siitä parhaan hyödyn irti.
1. Tarkista säleiköt varmistaaksesi, että lumi tai lehdet eivät tukkeudu ulko-osassa olevaan ilmatiehen.
2. Varmista, että lumi ja jää eivät putoa kotisi katolta ja osu lämpöpumppuun.
3. Tarkkaile, ettei lunta kerry lämpöpumpun ympärille.
4. Sulatuksen aikana voi muodostua paljon kondenssivettä ja sulamisvettä. Varmista, että lämpöpumpun alle ei muodostu jääkasoja.
5. Varmista, että kondenssivesi ja sulamisvesi eivät muodosta puutarhaan jääkatua, jossa on liukastumisvaara.
Mitä hyvää lämpöpumpussa on?
Talon ja lämpimän käyttöveden lämmitys lämpöpumpulla houkuttelee yhä useampia ruotsalaisia.* Tärkein syy lämpöpumppujen yleistymiseen on talon käyttökustannusten alentaminen. Muita syitä ovat kätevyys ja ympäristönsuojelu. Erityisesti ne, joilla on ollut puukattila jo jonkin aikaa, sanovat haluavansa vaihtaa sen mukavuussyistä.
Lämpöpumppuun siirtyminen voi säästää jopa 80 % verrattuna vesikiertoiseen sähkö- tai öljykattilaan. ctc.fi-sivustolla voit tehdä yksinkertaisen laskelman ja nähdä, kuinka paljon voit säästää CTC-lämpöpumpun avulla.
*Ruotsin energiaviraston mukaan lämpöpumpuilla varustettujen pientalojen määrä on kasvanut yli 50 prosenttia vuodesta 2009. Nykyään yli miljoonassa pientalossa on vähintään yksi lämpöpumppu. Samaan aikaan öljyn käyttö lämmitykseen on vähentynyt yli 80 prosenttia viimeisten kymmenen vuoden aikana.
Voinko liittää lämpöpumppuun minkä tahansa energialähteen?
Periaatteessa se toimii aina. CTC-lämpöpumpussa on aina EnergyFlex-ominaisuus, jonka avulla asiakas voi liittää lämpöpumppuunsa erilaisia lämmönlähteitä (aurinko, lisävaraaja, vesivaippainen kiuas, puu-, sähkö-, pelletti- ja kaasukattilat).
On joitakin poikkeuksia, mutta joskus energiaviraston säännöt estävät tämän. Jos vanha kattila on liian huonokuntoinen, sitä ei pidä telakoida uuteen järjestelmään. Jos sinulla on erityisiä kysymyksiä tilanteestasi - ota yhteyttä asentajaasi tai soita meille numeroon 0372-88 000.
Voit lukea lisää EnergyFlexistä täältä.
Löydä lähin asentaja täältä.
Miten lämmitän altaan lämpöpumpulla?
Verrattuna altaan lämmittämiseen sähkölämmöllä lämpöpumpun käyttö säästää keskimäärin 65-80 prosenttia lämmityskustannuksista. Sinun tarvitsee vain liittää lämmönvaihdin, joka siirtää lämmön pumpusta altaaseen. Tarvitset myös vesipohjaisen järjestelmän, jotta se toimisi.
Yleensä arvioidaan, että normaalikokoinen lämpöpumppu nostaa veden lämpötilaa noin kahdesta kolmeen astetta päivässä. Jos haluat lämmittää uima-altaasi nykyisellä lämpöpumpulla tai harkitset uuden lämpöpumpun asentamista, ota yhteyttä lähimpään CTC-jälleenmyyjään ja kysy apua aina mitoituksesta asennukseen.
Lue lisää uima-altaan lämmittämisestä lämpöpumpulla täältä.
Löydä lähin asentaja täältä.
Tarvitseeko lämpöpumppuni huoltoa?
CTC-lämpöpumppu ei yleensä vaadi huoltoa. Se ilmoittaa sinulle, jos jokin asia ei toimi optimaalisesti.
Minkä tyyppinen lämpöpumppu minun pitäisi valita?
Uuteen lämpöpumppuun investoitaessa on otettava huomioon muutamia eri tekijöitä. Esimerkiksi mikä on nykyinen lämmönlähteesi ja lämmitysjärjestelmäsi, missä päin maata asut, talosi koko, kotisi pohjaratkaisu ja nykyinen sähkönkulutuksesi.
Olet tervetullut ottamaan meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää. Suosittelemme myös, että otat yhteyttä asentajaan, joka voi antaa asiantuntevia neuvoja. Ennen kaikkea se on asentaja, jonka kanssa olet yhteydessä tulevaisuudessa lämpöpumppuun liittyvien säätöjen tai uusien hankintojen yhteydessä.
Löydä lähin asentaja täältä.
Vuoristolämmitys
Kuinka paljon maalämmön asentaminen maksaa?
CTC:llä on laaja valikoima maalämpöpumppuja, joiden listahinnat vaihtelevat ja jotka soveltuvat erityyppisiin kotitalouksiin.
Yksi asia, joka vaikuttaa hintaan paljon, on asennuskustannukset. Maalämpöpumpun reikien poraamisen kustannukset vaihtelevat kunnittain. Se riippuu muun muassa kallion laadusta ja siitä, riittääkö yksi reikä vai pitääkö porata kaksi. Sen vuoksi on hyvä ottaa yhteyttä asentajaan, jotta voit keskustella erityistilanteestasi. Löydä lähin asentaja täältä.
Kuinka monta kokoa CTC GSi -maalämpöpumppua on saatavana?
Sitä on saatavana kahta mallia, jotka sopivat kaikkeen keskivertohuvilasta hieman suurempiin kiinteistöihin. GSi 12:n tehoalue on 2,5-12 kW ja GSi 16:n tehoalue on 4-16 kW.
CTC GSi on lämpöpumppu vuoristo-, järvi- ja maalämmitykseen. Lue lisää täältä.
Miten maalämpö asennetaan?
Maalämmityksen asentaminen on monivaiheinen prosessi, joka alkaa kunnalle tehtävällä ilmoituksella. Sitten porausyhtiö tulee luoksesi ja poraa 100-200 metriä syvän porakaivon maallesi.
Putket johdetaan reikään ja liitetään talon ulkoseinään, josta lämpö tulee sisään. Jotkut kodinomistajat haluavat tehdä työn itse, jolloin tästä sovitaan asentajan kanssa.
Puutarha kunnostetaan, ja asentaja alkaa asentaa putkia lämpöpumpun ja ulkoseinän välille, jonne porakaivon letkut tulevat.
Sähköasentaja asentaa anturit ja liittää lämpöpumpun huvilan sähköverkkoon. Tämän jälkeen sinulle annetaan tietoa siitä, miten lämpöpumppua käytetään, ja yhdessä täytätte takuu- ja vakuutuspaperit ja rekisteröitte tuotteen.
Jos haluat tarkemman kuvauksen siitä, miten työ tehdään, lue artikkeli "Maalämmön asentaminen - miten se tehdään".