Miten suojaat ilma/vesilämpöpumppusi talvella?

Miten suojaat ilma/vesilämpöpumppusi talvella?

Talvella on kaunista, mutta lumi ja pakkanen asettavat hieman ylimääräisiä vaatimuksia ilma/vesilämpöpumpullesi. Seuraavassa meidän 5 vinkkiämme, miten suojaat lämpöpumppusi talvella.

1. Tarkista lämpöpumpun ulkoyksikön säleikkö, edessä ja takana, säännöllisin väliajoin. Puhdista ja varmista, etteivät lehdet tai lumi tuki ilmateitä. Ole erityisen tarkkana kovalla tuulella yhdistettynä lumisateeseen.

2. Jos lunta tai jäätä putoaa lämpöpumpun ulkoyksikön päälle, se voi vahingoittua. Poista siksi lumi ja jää talon katolta kohdasta, jossa lämpöpumppu on. 

3. Varmista, että lunta ei kasaannu lämpöpumpun ympärille. Jos lunta sataa paljon, joudut ehkä lapioimaan hieman ylimääräistä kohdasta, johon pumppu on asennettu. 

4. Kondenssivettä ja sulamisvettä voi muodostua paljon huurteensulatuksen aikana, jopa 50 litraa päivässä. Helpoin tapa on poistaa vesi ilma/vesilämpöpumpun ulkoyksiköstä on käyttää tyhjennyskourua, joka johtaa hulevesikaivoon. (Jos kouru tai kaivo puuttuu, voit johtaa vettä muulla tavalla niin, että lämpöpumpun alle ei muodostu jääkerrosta. Pumppu voi vahingoittua, jos jääkerros kasvaa liian korkeaksi.)

5. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä – varmista, että vesi ei valu talon perustuksiin, koska se voi aiheuttaa kosteusvaurioita. Vesi voi myös jäätyä puutarhassa ja muodostaa jääpeitteen aiheuttaen liukastumisvaaran.

Lue lisää ilma/vesilämpöpumpuista

CTC:llä on kahdenlaisia ilma/vesilämpöpumppuja – kierroslukuohjattuja lämpöpumppuja, jotka automaattisesti mukauttavat toimintatilansa talon lämmitystarpeen mukaan, sekä käynnistys- ja pysäytystoiminnolla varustettuja lämpöpumppuja. Lue lisää täältä.

Julkaistu: 2023-04-06