10 yksinkertaista ja fiksua energiansäästövinkkiä jokapäiväiseen elämään

10 yksinkertaista ja fiksua energiansäästövinkkiä jokapäiväiseen elämään

Sähkökustannusten vähentämisen ja ympäristön säästämisen ei tarvitse merkitä suurta muutosta jokapäiväisessä elämässäsi. Tässä on 10 yksinkertaista energiansäästövinkkiä, joilla voi olla suuri merkitys.


1. Astianpesu käsinpesun sijaan

Toisin kuin yleisesti uskotaan, astioiden peseminen astianpesukoneessa kuluttaa vähemmän energiaa kuin käsin peseminen. Käsienpesuun kuluu paljon kuumaa vettä! Jos sinun on pestävä käsin, käytä huuhteluallasta jätteiden määrän vähentämiseksi. 

 

2. Irrota kaikki laturit pistorasiasta, kun niitä ei käytetä.

Sen lisäksi, että laturien jättäminen pistorasiaan kytkettynä voi kuluttaa paljon energiaa, se voi myös aiheuttaa tulipaloja. Ota tavaksi irrottaa johto, kun se on ladattu täyteen.

 

3. Pese alhaisemmassa lämpötilassa ja täydellä koneella.

Pese 40 asteessa 60 asteen sijaan aina kun mahdollista. Ruotsin energiaviraston arvion mukaan tämä voi lähes puolittaa energiankulutuksen.

 

4. Keitä vettä vedenkeittimessä

Maailman yksinkertaisin vinkki. Veden keittäminen vedenkeittimessä säästää energiaa ja on nopeaa.

 

5. Ohita sähkölaitteiden valmiustila

Sanotaan, että 10-20 prosenttia kaikesta Ruotsissa käytetystä kulutuselektroniikasta on tarpeettomasti valmiustilassa. Sammuta kodinkoneesi oikeasti ja säästä sekä rahaa että energiaa.

 

6. Suihku 5 minuutissa

Tämä on toinen superyksinkertainen vinkki, joka vähentää sähkönkulutusta tonnin verran. Vähävirtauksiset suihkupäät säästävät myös lämmintä vettä.

 

7. Pidä kansi päällä kypsennyksen aikana

Pidä kattilat aina kannella, kun keität vettä, jotta vesi kiehuu nopeammin.

 

8. Laske lämpötilaa sisätiloissa 1 asteella ja käytä ylimääräistä villapaitaa.

Tiesitkö, että jo yhden asteen lasku sisälämpötilassa vähentää energiankulutusta viisi prosenttia? Siinä ei ole paljon epäilyttävää!

 

9. Säästä vettä astioita pestessäsi ja hampaita harjatessasi.

Jos jätät veden juoksemaan, kun peseydyt tai harjaat hampaita, tuhlaat paljon vettä tarpeettomasti. Tuo on typerää!

 

10. Vaihda nykyaikaiseen lämpöpumppuun

Tiesitkö, että nykyaikainen lämpöpumppu säästää myös paljon energiaa? Me CTC:llä pyrimme panostamaan energiaan kaikessa toiminnassamme ja pyrimme jatkuvasti kehittämään tuotteita, jotka ovat mahdollisimman ympäristötehokkaita. Täältä voit lukea lisää siitä, miten ajattelemme ympäristöstä ja laadusta.

Julkaistu: 2022-12-08