5 hyötyä uuteen lämpöpumppuun siirtymisestä

5 hyötyä uuteen lämpöpumppuun siirtymisestä

Oletko muuttanut taloon, jossa on vanhempi lämpöpumppu, ja harkitset vaihtamista uudempaan versioon? Seuraavassa luetellaan 5 nykyisten lämpöpumppujen etua vanhempiin lämpöpumppumalleihin verrattuna.

Tässä ovat tärkeimmät syyt investoida uuteen lämpöpumppuun: 


1. Tehokkaampi

Lämpöpumppujen suosion kasvaessa tekninen kehitys on ollut salamannopeaa.
Nykyaikaiset lämpöpumput ovat erittäin energiatehokkaita, ja niiden SCOP-arvot ovat korkeat. Lämpöpumppuvalmistaja CTC on esimerkiksi nostanut uusimman EcoAir 600M -ilma-vesilämpöpumppumallistonsa SCOP-arvoa (joka tunnetaan myös nimellä vuotuinen lämpökerroin) jopa 16 prosenttia edelliseen malliin verrattuna.

Käyttökustannukset ovat hyvin alhaiset, ja lämpöpumpun avulla säästät rahaa vuosien ajan.


2. Älykkäämpi

Nykyaikaista lämpöpumppua on helppo käyttää, ja siinä on monia älykkäitä ominaisuuksia, kuten mahdollisuus valvoa toimintaa matkapuhelimella. Näin voit kytkeä lämpöpumpun pois päältä, kun olet poissa, ja voit myös vähentää tai lisätä lämpöä, jos olet töissä.

Jos jokin menee pieleen, saat välittömästi hälytyksen matkapuhelimeesi. Usein voit korjata sen itse, mutta jos teknikko joutuu tarkastamaan laitteesi, se voidaan monissa tapauksissa tehdä etäyhteydellä tietokonejärjestelmän kautta kotikäynnin sijasta.


3. Joustavampi

Nykyaikaiset lämpöpumput ovat joustavia ja niitä voidaan käyttää yhdessä muiden energialähteiden kanssa, esimerkiksi maalämpöpumppu voidaan yhdistää aurinkosähköjärjestelmään. Täydellinen yhdistelmä niille, jotka haluavat vähentää energiakustannuksiaan ja samalla tehdä oman osansa ilmaston hyväksi.


4. Hiljaisempi 

Nykyaikaiset lämpöpumput ovat hiljaisempia kuin edeltäjänsä. Tämä johtuu osittain kompressorin ja jäähdytyskomponenttien äänieristystekniikan kehittymisestä.


5. Nopeussäätöinen


Nopeudensäätö tarkoittaa, että lämpöpumppu säätää automaattisesti energiantuottoa talon tarpeiden mukaan. Nopeudensäätö tunnetaan myös nimellä invertteriohjaus tai taajuusohjaus. Vanhemmissa malleissa on on/off-kytkin. 


Vinkki! Jos haluat vaihtaa maalämpöpumppusi uuteen, suosittelemme, että pyydät kaksi tarjousta. Yksi kustannuksista, jos voit käyttää samaa porausreikää kuin ennenkin, ja yksi, joka laskee, mitä lisäporausten tekeminen maksaisi.

 

Kuinka paljon uusi lämpöpumppu maksaa?


CTC:llä on laaja valikoima pumppuja, joiden hinta on 8 000 - 11 000 € arvonlisäveroineen ja ilman asennusta. Kustannukset riippuvat täysin tarpeistasi ja talosi tarpeista. Pyydä paikallista CTC-kumppaniasi tekemään kunnollinen energialaskelma, niin saat parhaan mahdollisen energian edullisimpaan hintaan.

 

Julkaistu: 2022-12-13