Kuinka ympäristöystävällinen lämpöpumppusi on?

Kuinka ympäristöystävällinen lämpöpumppusi on?

Ruotsin hallitus on asettanut tavoitteekseen, että Ruotsista tulee maailman ensimmäinen fossiilivapaa hyvinvointimaa, jonka energiajärjestelmä perustuu sataprosenttisesti uusiutuvaan energiaan. Lämpöpumput ovat tärkeä osa tämän tavoitteen saavuttamista. Tämä on tietenkin erityisen hyvä yhdistettynä aurinkokennoihin. 

Ruotsissa asuntojen ja rakennusten lämmityksen osuus kaikesta Ruotsissa käytetystä energiasta on 40 prosenttia. Ruotsin teollisuus ja liikenne eivät käytä yhtä paljon energiaa kuin päivittäinen lämmitys. 

Jos päätät lämmittää huvilasi lämpöpumpulla, annat suuren panoksen ympäristölle. Lämpöpumput ovat uusiutuvaa energiaa samalla tavalla kuin tuulivoima ja aurinkoenergia.

Varastoitu aurinkoenergia luonnosta

Lämpöpumpun perusperiaatteena on, että se hyödyntää aurinkoenergiaa, joka on varastoituna kaikkialla ympärillämme - maassa, kalliossa, vedessä ja ilmassa. Kun lämpöpumppuun lisätään pieni määrä sähköä, varastoitua aurinkoenergiaa käytetään talon lämmittämiseen ja lämpimän veden tuottamiseen.

Tavallinen lämpöpumppu voi tuottaa jopa viisi kertaa enemmän energiaa kuin sen tuottama sähkö. Suoraan sähköön verrattuna energiansäästö voi olla jopa 80 %. Se merkitsee paljon lompakollesi - ja ympäristöllemme.

CTC:n pikalaskurin avulla voit helposti laskea, kuinka paljon voit säästää vaihtamalla lämpöpumppuun.

Älykkäämmät tuotteet

Nykyaikaiset lämpöpumput ovat hiljaisia ja älykkäitä. Kun lämmitystarve on pienempi, tehoa vähennetään, ja niitä voidaan ohjata myös matkapuhelimella. Tämä tekee energiankulutuksesta entistä hallitumpaa ja alhaisempaa.

Jos lämpöpumppuun liitetään aurinkokennoja, talon lämmitys voidaan monissa tapauksissa hoitaa ilman sähköä. Lämpöpumpun toiminnasta huolehtivat aurinkokennot. Täysin ilmastoneutraali tapa hallita lämmitystäsi.

Ruotsalaiset valitsevat uusiutuvat energialähteet

Fossiiliset polttoaineet ovat merkittävä ympäristösyyllinen kotien ja rakennusten lämmityksessä. Sen lisäksi, että ne pahentavat kasvihuoneilmiötä hiilidioksidipäästöjen vuoksi, ne happamoittavat maaperää ja aiheuttavat terveysongelmia ihmisille ja eläimille rikkidioksidin ja typen oksidien vuoksi.

Mutta kun ruotsalaiset ovat alkaneet kiinnostua yhä enemmän uusiutuvista energialähteistä, kuten lämpöpumpuista, erityisesti öljykattilat ovat poistuneet käytöstä. Vuonna 2017 yli 1,2 miljoonassa ruotsalaisessa pientalossa oli lämpöpumppu.* Öljykattilat poistuvat pian kokonaan asuntomarkkinoilta.

Lämpöpumppujen tiukat ympäristövaatimukset

Lämpöpumpun hankkivien, jotka haluavat olla ympäristöystävällisiä, on tärkeää ottaa huomioon, miten pumppu on valmistettu. CTC:n lämpöpumput valmistetaan Ruotsissa, mikä tarkoittaa, että prosessin aikana sovelletaan tiukkoja ruotsalaisia ympäristövaatimuksia. Tämä vähentää ympäristövaikutuksia entisestään.

Haluatko tehdä jotain ympäristön hyväksi?

Ota yhteyttä paikalliseen CTC-kumppaniin ja sovi ilmainen kotikäynti. He voivat suositella taloosi sopivaa lämpöpumppua.

Julkaistu: 2019-06-28