Poster

Lämpöpumput luovat ravintolaan viihtyisän ympäristön.

Tuulenpuuskainen ravintola, jossa on suuret ikkunat saarella, voi olla vaikea pitää lämpimänä. CTC-ilma-vesilämpöpumppujen avulla sisäilmasto on miellyttävän lämmin myös suurten lämpötilanvaihtelujen aikana. 

- On erittäin tärkeää, että lämmitysjärjestelmä on hyvä. Vieraiden työympäristön on oltava hyvä, ja heidän on voitava tuntea olonsa mukavaksi ja rentoutua", sanoo Badholmenin osaomistaja Kristian Syrén.Ravintola Badholmen sisältyy White Guide -oppaaseen, ja se on yksi Smålannin parhaista ravintoloista. Se sijaitsee saarella keskellä Oskarshamnin vilkasta lahtea.

Badholmenin suuret ikkunat merkitsevät paitsi upeita näkymiä myös riskiä vilustua, erityisesti tuulisena ja koleana päivänä. Ravintolan omistajat ovat kuitenkin investoineet kahteen CTC:n ilma-vesilämpöpumppuun, jotka takaavat tasaisen ja miellyttävän lämpötilan.

- Kristian Syrén sanoo, että sen lisäksi, että vieraat voivat hyvin, se tarjoaa myös hyvän työympäristön työntekijöille.

Lämpöpumppuja on helppo käyttää

Lämpöpumput varmistavat, että ravintolan päätila on oikeassa lämpötilassa, ja ne lämmittävät myös yläkerran kahdeksan hotellihuonetta.

- Meillä on ollut CTC-järjestelmä puolitoista vuotta, ja se toimii mielestämme erittäin hyvin. Meillä on tasainen lämpö, ja vaikka meillä on paljon lasia, kapasiteetti on riittävä.

Vieraiden hyvinvoinnin lisäksi se on hyvä työympäristö työntekijöille.

Kristian Syrén

Faktat

  • Ravintola Badholmen sijaitsee saarella Oskarshamnin lahdessa. Ravintolaan mahtuu 300 vierasta, ja se on mainittu White Guide -oppaassa. Ravintolan kanssa samassa rakennuksessa, yläkerrassa, on kahdeksan hotellihuonetta.
  • Badholmeniin on asennettu kaksi CTC EcoAir 520 M -ilma-vesilämpöpumppua. Niissä on nopeussäädettävät kompressorit, ja ne mukautuvat rakennuksen tehontarpeeseen.
  • Kun lämpöä tai kuumaa vettä tarvitaan enemmän, lämpöpumppu lisää tehoaan, ja kun sitä tarvitaan vähemmän, se vähentää nopeuttaan.

 

Lue lisää CTC:n ilma-vesilämpöpumpuista täältä

Julkaistu: 2020-01-21