Lämpöpumput vähentävät yrityksen käyttökustannuksia

Lämpöpumput vähentävät yrityksen käyttökustannuksia

Pienemmät käyttökustannukset ja tilojen tasaisempi lämmitys. Näin kävi, kun AHL Johansson's Carriage Company asensi neljä ilma-vesilämpöpumppua. 
- Se tuntuu erittäin hyvältä, sanoo työmaapäällikkö Timmy Palm.

Kuljetusyrityksen työntekijät huomasivat nopeasti myönteiset vaikutukset:

- Tilojemme lämpö on nyt hyvin tasainen, Timmy Palm sanoo.

Aiemmin se vaihteli paljon. Oli joko erittäin kuuma tai todella kylmä. Neljä uutta ilma-vesilämpöpumppua on kuitenkin muuttanut tilannetta huomattavasti. Samana vuonna, kun lämpöpumput asennettiin, oli kylmä jakso, joka todella koetteli niitä. Kulutus oli alhainen ja kaikki toimi täydellisesti. 

Tavoite vähentää kulutusta

AHL Johanssonin kuorma-autoyhtiön pääkonttori sijaitsee Fagerhultissa Skånessa. Yritys on toiminut 1960-luvulta lähtien ja työllistää tällä hetkellä 70 henkilöä. Ne kuljettavat kaikenlaisia tavaroita Etelä- ja Pohjois-Ruotsin välillä.

Skånes Fagerhultissa yrityksellä on yhteensä 1 500 neliömetrin tilat, jotka on jaettu kuorma-auto-, pesu- ja rengashalliin. Lisäksi tiloissa on verstas ja 170 neliömetriä toimistotilaa. Toimisto-osassa on myös henkilökunnan tilat suihkuineen.

Toimistotiloja lämmitettiin aiemmin suoralla sähköllä, kun taas muita tiloja lämmitettiin vanhalla lämpöpumpulla, joka oli viimeisillään.

- Oli hyvä päätös hankkia uudet lämpöpumput. Asennus sujui ongelmitta, ja olimme nopeasti toiminnassa. Uudet lämpöpumput olivat osa laajempaa aloitetta, jonka tavoitteena oli lisätä energiatietoisuutta ja vähentää kulutusta, Timmy Palm sanoo.


"Ei yhtään hälytystä"

Yritys tutki useita vaihtoehtoja kustannustehokkaimman lämmitysjärjestelmän löytämiseksi. Maalämpö oli yksi ehdotus, mutta koska kallioperään oli pitkä matka, päädyttiin lopulta CTC:n ilma-vesilämpöpumppuihin. He ostivat neljä EcoAir 622M -mallia.

Johan Sagebrant Växjö AB:n LVI-alan yrityksestä STV asensi järjestelmän: 

Alussa on aina jotain, mutta ensimmäisten kuuden kuukauden aikana en saanut yhtään hälytystä.

Timmy Palm

Faktat

AHL Johanssonin kuorma-autoyhtiöllä, jolla on 70 työntekijää, on kuorma-autovarikko, korjaamo ja toimistot Fagerhultissa Skånessa.

Tilat ja lämmin käyttövesi lämmitetään neljällä CTC:n ilma-vesilämpöpumpulla. Malli on EcoAir 622M.

Lämpöpumppuja ohjataan CTC:n EcoLogic Pro -järjestelmällä, ja siinä on kaksi 500 litran varaajaa. Toinen lämmitystä ja toinen lämmintä käyttövettä varten. Vara lämmityksenä on sähkökattila.

Järjestelmä on yhteydessä myUplink-sovellukseen, joka lähettää kaikki hälytykset asentajalle digitaalisesti.

Julkaistu: 2019-08-16