Työpaikat CTC:ssä antoivat unelmalle elämän

Työpaikat CTC:ssä antoivat unelmalle elämän

Anny Osbäck opiskeli Chalmersissa Göteborgissa, mutta päätti sitten muuttaa takaisin kotiin Ljungbyhyn saadakseen jännittävän työn CTC Enertechissä. 
- Se on paras tekemämme päätös. Elämä on mennyt niin kuin haluamme. Täällä olemme rentoja ja meillä on tilaa tehdä enemmän, sekä henkisesti että taloudellisesti", hän sanoo.

Anny Osbäck kasvoi Ljungbyssä. Kunta, jossa on lähellä kaikkea - luontoa, järviä, kaupunkia ja tietysti ystäviä ja koulua. Kun hän ja hänen miehensä lopettivat opintonsa Göteborgissa, he muuttivat takaisin tänne. Nykyään he asuvat miehensä vanhempien kodin naapurissa Hördan kylän ulkopuolella. Hänellä on elämä, joka ei olisi ollut mahdollista suurkaupungissa.
- Täältä voisimme heti ostaa talon maalta, joka oli halvempi kuin yksiö Göteborgissa. 

 

Ajattelu työstä

Paluumuutto ei ollut täysin itsestäänselvyys, sillä Anny ja hänen miehensä olivat epävarmoja siitä, löytyisikö heidän kotikunnastaan sopivia työpaikkoja opintojen jälkeen. Mutta CTC Enertechin työpaikan myötä kaikki loksahti kohdalleen.

Enertech on yksi Euroopan johtavista lämmitystuotteiden valmistajista. Yhtiöllä on noin 250 työntekijää, jotka kehittävät ja valmistavat CTC-lämpöpumppuja ja kotitalouskattiloita sekä Bentone-öljy- ja kaasupolttimia.

- Olemme aina sanoneet, että haluaisimme muuttaa takaisin, mutta mietimme, löytyisikö opiskelujen jälkeen meille sopivia työpaikkoja. Se toimi todella hyvin, ja olemme niin onnellisia asuessamme täällä", Anny sanoo.

- Esimerkiksi Göteborgissa on paljon liikenneruuhkia ja turhautumista, kun taas Ljungbyssä on helppo päästä kaupunkiin ja käydä nopeasti asioilla. On myös helppo käydä ravintoloissa syömässä ilman, että pöytävarausta tarvitsee tehdä kaksi viikkoa etukäteen. Tämä mahdollistaa spontaanimman elämän.

 


Lähellä kaikkea

Asuminen pienessä maaseutuyhteisössä tarkoittaa sitä, että olet lähellä kaikkea. Nyt Anny on palannut töihin vanhempainvapaan jälkeen, ja hän arvostaa sitä, että on lähellä vanhempiaan, jotta he voivat viettää aikaa lastenlastensa kanssa.

- Pienessä kaupungissa sinulla on aikaa tehdä niitä asioita, joita haluat tehdä. Harrasta liikuntaa tai lähde ulos luontoon. Meillä on enemmän energiaa, kun olemme lähellä perhettä ja sukulaisia, eikä meidän tarvitse huolehtia ruuhkista ja liikenteestä. Se on meille elämänlaatua.

Lue lisää
Lue lisää siitä, millaista on työskennellä CTC:ssä, ja katso avoimet työpaikat täältä.
Lue kunnan verkkosivuilta muista Ljungbyyn muuttaneista ihmisistä.

 

 

 

Uusi lämpöpumppu? Lämmitysjärjestelmien ja lämpöpumppujen opas

Julkaistu: 2020-06-15