Aloitusopas hyvään elämään lämpöpumpun kanssa

Aloitusopas hyvään elämään lämpöpumpun kanssa

Tämä on CTC

CTC työskentelee aktiivisesti kestävän ja fossiilivapaan yhteiskunnan puolesta. Rakennamme lämpöpumppumme Smålandissa, ja juuremme ulottuvat vuoteen 1923, jolloin aloitimme ruotsalaisten kotien lämmittämisen. 

Lämpöpumppuoppaan avulla saat tietoa lämmitysjärjestelmistä ja lämpöpumpuista. Olemme keränneet parhaat vinkkimme, jotta sinäkin voit olla osa ratkaisua tulevaisuuden haasteisiin. Lämpöpumpuilla on merkitystä - sekä sinulle että ilmastolle.

Tämä on CTC

Miten voit parhaiten lämmittää talosi tai kiinteistösi?

Miten voit parhaiten lämmittää talosi tai kiinteistösi?

Lämpöpumpuilla on merkitystä - sekä sinulle että ilmastolle.

Tässä oppaassa käymme läpi lämpöpumpun eron esimerkiksi kaukolämmön, puukattilan tai suoravaikutteisen sähkön välillä. Saat yleiskuvan erilaisista lämmitysjärjestelmistä ja voit päättää, mikä sopii sinulle. Ohjaamme sinua koko ostoprosessin ja asennuksen läpi. Luettuasi osaat ajatella, kun tapaat jälleenmyyjän ja saat tarjouksen.

Mitä hyvää lämpöpumpussa on?

Jos sinulla on maalämpö, et voi vain lämmittää taloasi. Voit viilentää makuuhuoneen tai huoneen, joka kylpee auringossa. Voit täydentää lämmitysjärjestelmääsi lähes kaikella lämmityksessä saatavilla olevalla ja tulla omavaraiseksi lämmityksen, käyttöveden ja jäähdytyksen suhteen. Jos päätät täydentää aurinkokennoilla, olet myös omavarainen sähkön suhteen. Paikallinen tuote on mielestämme hyvää.

Ilmaista ja uusiutuvaa energiaa

Lämpöpumppu toimii uusiutuvilla energialähteillä, jotka ovat täysin ilmaisia. Ajattele sitä: Energiaa on runsaasti ympärillämme. Energiasta ei ole pulaa, on vain pula tavoista vangita ja muuttaa se. Lämpöpumppu on hyvä tapa kerätä ja muuntaa energiaa maasta, vedestä ja ilmasta.

Säästää rahaa

Lämpöpumpun avulla säästät ympäristön lisäksi myös lämmityskuluissasi. Lämpöpumpulla voit säästää jopa 85 prosenttia lämmöstä ja käyttövedestä. Se kuluttaa vähän sähköä omaan toimintaansa, mutta antaa paljon enemmän energiaa takaisin.

Suuret kiinteistöt

Jos omistat suuren kiinteistön, voit saada itsellesi parhaiten sopivan ratkaisun, mukaan lukien neuvonnan ja tuen. CTC:n lämpöpumppu voi toimia yhteistyössä jopa kymmenen muun yksikön kanssa, joista olemme alalla yksin.

Vertaa lämpöpumppua muihin lämmönlähteisiin

Vertaa lämpöpumppua muihin lämmönlähteisiin

Lämmitysjärjestelmää valittaessa tärkeitä ovat se, kuinka suuri alue lämmitetään, kuinka paljon lämmintä käyttövettä kuluu, mikä lämmitysjärjestelmä talossa on nykyään, missä päin maata asut ja miltä ympäristö näyttää.

Vesi-, sähkö- vai ilmakäyttöinen?

 1. Vesikiertoista lämpöä pattereissa tai lattialämmityksessä. Tämä on yleisin ja usein energiatehokkain tapa lämmittää taloja. Vesi lämmitetään lämpöpumpulla, kaukolämmöllä, kattilalämmityksellä tai sähköllä.
 2. Sähkölämmitys elementeillä/pattereilla tai lattialämmityksellä. Kytketty suoraan verkkovirtaan.
 3. Ilmalämmitysjärjestelmä. Ei vaadi elementtejä lämmön levittämiseen, mutta on tärkeää, että kaikissa huoneissa on hyvä ilmankierto. Sisä- tai ulkoilmaa lämmitetään eri tekniikoin.

Lämpöpumput

CTC:n lämpöpumppu ottaa uusiutuvaa energiaa ulkoilmasta, maasta tai vedestä ja säästää jopa 85 prosenttia energiakustannuksistasi. Saat tasaista ja mukavaa lämpöä ympäri vuoden. Ainoa vaatimus on, että talossa tulee olla vesikiertoinen lämmitys. Jokaista kilowattia kohden, jonka lämpöpumppu käyttää, se palauttaa lämpönä 4–5 kWh.

Toinen CTC:n lämpöpumppujen etu on se, että voit luoda taloosi jopa kymmenen eri lämmönlähteen järjestelmän. Voit esimerkiksi liittää lämpöpumpun vesivaipalliseen puukiukaan tai puukattilaan ja käyttää sitä varalla. Voit myös lämmittää uima-altaan tai viilentää huoneita. Jos sinulla on aurinkokennoja, olet periaatteessa omavarainen sähkön ja lämmön suhteen suuren osan vuodesta.

Pelletti- tai puukattila

Pelletti ja puu ovat halvempia kuin sähkö ja kaukolämpö, ​​mutta tässä tarvitaan omaa työvoimaa kattilan lataamiseen. Jos sinulla on ilmaisia ​​polttopuita, saat tietysti myös ilmaista lämpöä, mutta sekin vaatii työtä. Pelletillä tai puulla polttaminen tarkoittaa myös sitä, että vapautuu jonkin verran ilmansaasteita, jotka voivat olla vaarallisia terveydelle ja ympäristölle.

Kaukolämpö

Kaukolämmön hinta on yleensä alhaisempi kuin sähkön, mutta se vaihtelee asuinpaikan mukaan. Kaukolämpö on halvinta tiheästi asutuilla alueilla, joissa verkkoja on laajennettu pitkään ja tuotantokustannukset voidaan pitää alhaisina. Kaukolämpö on laajamittaista. Vesi lämmitetään keskusyksikössä ja pumpataan korkealla paineella kyseiseen kotiin tai kiinteistöön. Energia tulee biopolttoaineesta – palavasta jätteestä tai metsän hakkuutähteistä

Sähkölämmitys

Sähkölämmitys on kallein lämmityslähde ja varsinkin talvella laskut ovat korkeat. Myös sähkön hinta voi vaihdella suuresti vuoden aikana ja kustannuksia voi olla vaikea hallita. Etuna on, että sähköelementtejä tai lämmityspatteria lukuun ottamatta ei tarvita investointeja. Suoravaikutteinen sähkö on nykyään yleisintä loma-asunnoissa.

Ilma lämmitys

Yleisin on ilma/ilmalämpöpumppu, joka muuntaa energiaa ulkoilmasta. Järjestelmää on täydennettävä vedenlämmittimellä, koska ilma/ilmalämpöpumppu ei lämmitä vettä. Lämpöpumppu on asennettu kodin strategiseen paikkaan. Ilmankierron tulee olla hyvä kaikissa huoneissa, jotta lämpö leviää optimaalisesti. Usein joudut täydentämään huoneita sähköelementeillä, jotka sijaitsevat kauimpana lämpöpumpusta. Toinen vaihtoehto on poistoilmalämpöpumppu, joka toimii yhdessä vesikiertoisen lämmön kanssa. Pumppu ottaa talteen lämpöä sisäilmasta ja lämmittää myös kuumaa vettä. Talossa tulee olla oikeat ilmanvaihtokanavat ja venttiilit raitisilman ottoa varten, muuten tämä ratkaisu ei sovellu.

Jokaista lämpöpumpun käyttämää kWh sähköä kohden se palauttaa 4-5 kWh.

Lämpöpumppu sopii paremmin ilmastoon

Lämpöpumppu sopii paremmin ilmastoon

Lämpöpumput ovat vähentäneet satojen tuhansien ruotsalaisten kotitalouksien ostosähkön tarvetta. Se vie vähän sähköä omalta osaltaan, mutta antaa monta kertaa enemmän energiaa takaisin.

Lämpöpumppu voi saada energiaa useilla eri tavoilla. Energiaa on ympärillämme ja se varastoituu. Kallioperässä, vedessä, ilmassa ja maan pinnalla. Kaikki alkaa auringosta. Aurinko on perusta sille, että käytämme lämpöpumppua energian valjastamiseen ja muuntamiseen lämmöksi. Se on melkein taianomaista - mutta jopa keskellä kylmää talvea lämpöpumppu ottaa energiaa ja toimittaa lämpöä.

Maalämpö porakaivolla

Maalämpö porakaivolla

Maalämpöpumput

 • Sopii pienille tonteille
 • Vähän vaikutusta tonttiin
 • Korkea hyötysuhde
 • Viilennys
 • Maalämpö sopii erityisen hyvin maan pohjoisimpiin osiin

Kotisi lämmittäminen geotermisellä energialla voi säästää jopa 85 prosenttia. Asennus vaatii porausreiät kallioon. Maalämpöpumppu saa energiansa aurinkoenergiasta, joka varastoituu passiivisesti maaperään, kallioon ja pohjaveteen. Pohjavettä löytyy usein kymmenen metrin syvyydestä, mutta koko talon energian saamiseksi tarvitaan paljon syvempiä porausreikiä, yleensä 90-200 metriä.

Porareikään, jonka halkaisija on noin 15 cm, on asennettu lämmönvaihtimena toimiva keruuputki. Keruuputkessa kiertää lämpöä johtavaa nestettä (liuos), joka on yleensä bioetanolin ja veden seos.

Maalämpöpumppu on järjestelmän sydän, joka varmistaa liuoksen kierron järjestelmässä. Jo neljässä asteessa lämpötila on riittävä, jotta lämpöherkkä kylmäaine pumpun sisällä alkaa kiehua ja höyrystyä.

Höyry, joka muodostuu kylmäaineen haihtuessa, puristetaan kokoon kompressorilla. Syntynyt lämpö siirtyy elementeissä kiertävään veteen sekä suihkuun, astioiden pesuun ja pesuun käytettävään veteen.

Maalämpöpumpulla voit säästää jopa 85 prosenttia lämmön ja käyttöveden kulutuksesta. Maalämpöpumpun käyttökustannukset ovat erittäin alhaiset, mikä tarkoittaa, että investointi maksaa itsensä takaisin yleensä 5-8 vuodessa.

Lämpöpumpun asentamiseen tarvitaan yleensä lupa. Ota aina yhteyttä kunnan ympäristö- ja terveysvirastoon ja selvitä kuntasi ehdot.

Maalämpö sopii erityisen hyvin maan pohjoisimpiin osiin

Ilma/vesi lämpöpumput

Ilma/vesi lämpöpumput

Ilma/vesi lämpöpumput

 • Alhaiset asennuskustannukset
 • Ei porausta
 • Korkea hyötysuhde
 • Ei vaikuta nurmikkoon ja pihaan

Ilma/vesilämpöpumput siirtävät ilman energiaa lämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen. Koska ilma/vesilämpöpumppu ei vaadi porausreikiä tai putkistoa maahan, se on helppo asentaa.

Käytetty energia on ilmaista, ympäristöystävällistä ja auttaa vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä. CTC:n ilma/vesilämpöpumpulla voit säästää jopa 75 prosenttia lämmityskuluistasi.

Ilma/vesilämpöpumpun käyttökustannukset ovat erittäin alhaiset, joten investointi maksaa itsensä takaisin yleensä 5-8 vuodessa.

Ilma/vesilämpöpumput ovat saatavilla koko maassa ja toimivat vaikka lämpötila laskisi -20 asteeseen.

Lämpöpumpun ulkoyksikkö on sijoitettu talon ulkopuolelle, lähelle seinää. Pumppu sisältää lämpöherkkää kylmäainetta, joka kiehuu ja höyrystyy.

Lämpöpumpun asentamiseen tarvitaan yleensä lupa. Ota aina yhteyttä kunnan ympäristö- ja terveysvirastoon ja selvitä kuntasi ehdot.

Ilma/vesilämpöpumput ovat saatavilla koko maassa ja toimivat vaikka lämpötila laskisi -20 asteeseen.

Maalämpö keruuputkistolla

Maalämpö keruuputkistolla

Maalämpöpumput

 • Sopii suurille tonteille
 • Ei vaadi porausta
 • Korkea hyötysuhde
 • Alhaiset asennuskustannukset verrattuna kalliolämpöön

Monet maalämpölaitokset sijaitsevat maaseudulla ja harvaan asutuilla alueilla. Jos sinulla on suuri tontti tai pelto, maalämpö on erittäin hyvä vaihtoehto. Mutta se toimii myös kaupunkialueilla, kunhan tontti on riittävän suuri.

Menetelmä käsittää putkiston kaivamisen noin metrin maanpinnan alle. Putkiston pituus riippuu energiantarpeesta, mutta normaalisti se on useita satoja metrejä. Tämä, kuten vesistö, voi olla vaihtoehto, jos tontilla ei ole mahdollista porata.

Optimaalinen maalämmölle on lievästi kostea maaperä, jossa ei ole liikaa putkia tai kaapeleita. Oletko nähnyt lattialämmitysputkiston kylpyhuoneen lattiassa tai eteisessä remontin tai talon rakentamisen aikana? Tältä se näyttää, kun keruuputkisto on maassa. Se voi olla käärmeen muotoinen, ja niiden on oltava vähintään metrin etäisyydellä toisistaan ​​tai sen on oltava iso ympyrä.

Jäätynyt maa saattaa tuntua epämiellyttävältä, mutta se on kaikesta huolimatta loistava lämmönlähde. Myös silloin, kun maassa on routaa. Geotermistä lämpöä kutsutaan myös maalämpöksi tai pintageotermiseksi lämmöksi.

Maalämpö ottaa energiaa maaperästä keruuputken avulla, aivan kuten poraraeiässä oleva putki. Mitä pidempi putki, sitä enemmän saadaan energiaa kerättyä talteen.

On tärkeää, että käyttämäsi jälleenmyyjä osaa mitoittaa järjestelmän oikein ja tehdä tarkan energialaskelman. Maalämpöpumpulla saat erittäin alhaiset käyttökustannukset, mikä puolestaan ​​tarkoittaa, että investointi maksaa itsensä takaisin yleensä 5-8 vuodessa.

Maalämpöpumpulla voit säästää jopa 85 prosenttia energiankulutuksesta lämmön ja käyttöveden osalta.

Lämpöpumpun asentamiseen tarvitaan yleensä lupa. Ota aina yhteyttä kunnan ympäristö- ja terveysvirastoon ja selvitä kuntasi ehdot.

Jos sinulla on suuri tontti tai pelto, maalämpö on erittäin hyvä vaihtoehto

Vesistölämpö

Vesistölämpö

Vesistölämpöpumput

 • Täydellinen lähellä vettä
 • Ei porausta
 • Korkea hyötysuhde
 • Ei vaurioita tontille

Vesistölämpö toimii hyvin niille, joilla on rantatontti. Se on sama periaate kuin maalämpö, ​​paitsi että putkisto asetetaan järven pohjalle. Voit säästää yhtä paljon energiaa kuin maalämpö- ja porareiällä.

Putken tarkka pituus määräytyy energiantarpeen mukaan. Muista, että sen on oltava riittävän syvä, jotta vesistönpohja ei jäädy.

Veneet eivät voi ankkuroida alueelle, koska se voi tuhota laitoksen.

Vesistölämpöpumpulla voit säästää jopa 85 prosenttia lämmön ja käyttöveden energiankulutuksesta. Aivan kuten maalämpössä, on tärkeää, että käyttämäsi jälleenmyyjä osaa mitoittaa järjestelmän oikein ja tehdä tarkan energialaskelman.

Lämpöpumpun asentamiseen tarvitaan yleensä lupa. Ota aina yhteyttä kunnan ympäristö- ja terveysvirastoon ja selvitä kuntasi ehdot.

Sama periaate kuin maalämpö, ​​mutta letku asetetaan järven pohjalle

Miten lämpöpumppu toimii?

Miten lämpöpumppu toimii?

Lämpöpumppu ottaa energiansa maasta, ilmasta tai vedestä riippumatta siitä, onko kesä ja kuuma vai talvi ja kylmä. Mutta miten se käytännössä toimii?

Tekniikka perustuu siihen, että lämpöpumppusi ottaa energian ympäristöstä ja ohjaa sen laitokseesi. Järjestelmäsi kierrättää kylmäainetta, jolla on erittäin alhainen kiehumispiste. Järjestelmässä on aina kylmempää kuin ympäristössä, jopa erittäin alhaisissa lämpötiloissa.

Pieni lämpötilaero on tekniikan toiminnan kannalta ratkaisevaa. Kylmäaine kerää energiaa ja alkaa kiehua ja lopulta höyrystyy. Höyry johdetaan kompressoriin, jossahöyry puristetaan, mikä nostaa lämpötilaa suuresti.

Sama vaikutus, joka saa polkupyörän pumpun lämpenemään, kun pumppaat rengasta. Kun höyry on tarpeeksi kuumaa, se vapautuu lämpöpumpun järjestelmään ja lämmittää ympäröivän veden, jolla sitten lämmität talon tai suihkun veden.

Kun kylmäaine luovuttaa lämpöään, se on jäähdytettävä, jotta prosessi voi alkaa uudelleen.

Esimerkki prosessista lämpöpumpussa:

 1. Neste kiertää keräysputkessa. Neste imee lämpöä kalliosta, maaperästä, ilmasta tai vedestä.
 2. Lämmönvaihtimen, jota kutsutaan myös höyrystimeksi, kautta neste kohtaa höyrystyvän kylmäaineen.
 3. Kompressori lisää kylmäaineen painetta ja nostaa siten myös lämpötilaa.
 4. Lämpö siirtyy kiinteistöön lämmönvaihtimen (lauhduttimen) kautta.
 5. Kun kylmäaineen paine laskee se jäähtyy ja prosessi alkaa uudelleen.

Vinkkejä onnistuneeseen lämpöpumpun hankintaan

Vinkkejä onnistuneeseen lämpöpumpun hankintaan

Oletko päättänyt ostaa ja asentaa lämpöpumpun? Tässä on muutamia arvokkaita vinkkejä ennen kuin otat yhteyttä jälleenmyyjään.

1. Ota huomioon jälleenmyyjää valittaessa

Jälleenmyyjä on tärkein yhteyshenkilösi ennen asennusta, sen aikana ja sen jälkeen. Hyvä jälleenmyyjä vastaa koko asennuksesta. Kaikki alkaa energiatarpeesi selvittämisestä luomalla kiinteistösi ainutlaatuinen energialaskelma.

Kun työ on tehty, valitset yhdessä kiinteistöösi sopivan laitteiston. Varmista lopuksi, että saat selkeän tarjouksen, joka sisältää kaiken. Me CTC:ssä pidämme päivittäin yhteyttä CTC-kumppaneihimme (jälleenmyyjiimme) ja paikallisiin putkiasentajiimme. Meidän tehtävämme on tukea heitä heidän laskelmissaan, jotta olet tyytyväinen laitokseesi.

Jotkut putkiasentajat haluavat erikoistua lämpöpumppuasennuksiin, koska oikean energialaskelman ja hyvän asennuksen tekeminen edellyttää sekä tietoa että kokemusta. On tärkeää palkata vakavarainen kuljettaja, jotta saat mahdollisimman tehokkaan lämmitysjärjestelmän parhaalla mahdollisella hinnalla. Osoitteesta ctclämpö.fi löydät CTC-kumppanimme ja muut putkiasentajamme.

2. Varmista, että saat tarkan energialaskelman

Jälleenmyyjä tekee energialaskelman, joka lasketaan erikoisohjelmalla. Laskennassa huomioidaan arvioitu vuosikulutus, sijainti, jolle lämpöpumppu ja asennusratkaisu on sopivin. Se kuvaa myös arvioidun poraussyvyyden ja maapiirin pituuden sekä näyttää kuinka nopeasti investointi maksaa itsensä takaisin.

3. Tärkein käsite: Vuotuinen tehokkuus

Vuosittainen tehokkuus osoittaa, kuinka järjestelmäsi toimii, kun se on asennettu kotiisi. Tavoitteena on, että uusi lämpöpumppusi tuottaa sinulle mahdollisimman paljon energiaa - mahdollisimman alhaisin kustannuksin. On myös termejä, jotka osoittavat yhden pumpun vaikutuksen suojatussa laboratorioympäristössä. Niitä kutsutaan nimellä COP tai SCOP.

Jokainen, joka vertaa näitä arvoja suoraan ottamatta huomioon kaikkia paikallisia tekijöitä, voi mitoittaa järjestelmän väärin. Todellisuudessa vaikutus pumppuun vaihtelee kotisi ainutlaatuisten olosuhteiden mukaan. Jälleenmyyjäsi auttaa sinua laskemaan vuosihyötysuhteen.

4. Mitoita lämmin käyttövesi oikein

Kuinka paljon käytät lämmintä käyttövettä? Käyttövesi on pienempi, mutta erittäin tärkeä osa pumpun koko käyttötaloudesta. Kustannukset on pidettävä kurissa, kun taas vettä tulee riittää vaikka monet ihmiset käyvät kylvyssä ja suihkussa ja ulkona on - 20 astetta pakkasta.

Käyttöveden on kyettävä lämpenemään nopeasti. Jos sinulla on esimerkiksi suuri kylpyamme, joka nielee kuumaa vettä, saatat joutua valitsemaan siihen sopivan lämpöpumpun tai jopa täydentämään sitä ylimääräisellä vedenlämmittimellä.

5. Tarkistuslista lainausten vertailua varten: Pidä tätä silmällä

"Halvalta ja hyvältä" näyttävän lainauksen riski on, että kaikkea tarvittavaa ei sisälly. Käy tarjous huolellisesti läpi ja käytä alla olevaa tarkistuslistaa.

Tarjouksen tulee sisältää selkeä energialaskelma, joka on mukautettu ainutlaatuisiin olosuhteisiisi. Älä jää kiinni asennuskustannuksiin, tärkeintä on energialaskelman osoittama kokonaissäästö ajan mittaan!

Tarjouksessa tulee antaa selkeä suositus sille, mitkä lämpöpumput sopivat. On ilmoitettava selvästi, mitä asennuksessa on mukana ja mitä ei.

Tarkistuslista:

 • Miten energiatehokkuus lasketaan?
 • Sisältyykö seurantakäynti kuukauden kuluttua?
 • Kuka vastaa materiaalin poistamisesta ja puutarhan kunnostamisesta?
 • Ovatko materiaalit ja aika sisällytetty puutarhan ja omaisuuden suojaamiseen?
 • Onko vanhojen kattiloiden, pumppujen ja elementtien poisto mukana?
 • Ovatko kaikki sähköasennukset mukana?
 • Onko levyn tai muun kiinteän pinnan valu ilma/vesilämpöpumpun asettamiseksi ja onko mukana kondenssiveden poistoaukon liitäntä?
 • Kuinka monta metriä syöttöputkea sisältyy ja kuinka paljon ylimääräiset syöttöputket maksavat?
 • Mitkä takuut ja vakuutukset sisältyvät hintaan?
 • Aiotko myös vaihtaa patterit?
 • Onko kaikki osat määritelty ja ajoitettu?
 • Onko selvää, missä ajassa työ on suoritettava?
 • Onko lainauksessa vähennetty kotitalousvähennys? (Onko sinulla itselläsi tilaa jäljellä veroilmoituksessasi saada vähennys hyväksyttyä tänä vuonna?)
 • Auttaako jälleenmyyjä lupien hakemisessa ja kaikkien papereiden täyttämisessä, jotta voit vain allekirjoittaa?

6. Kuinka kauan asennus kestää?

Normaalisti se kestää pari kolme päivää ja usein talon sähköä ei tarvitse katkaista muutamaksi tunniksi. Pitääkö asentaa jotain ylimääräistä. esimerkiksi uudet patterit, kestää kauemmin. Keskustele jälleenmyyjäsi kanssa ja pyydä laskelmia.

7. Mukana takuut ja vakuutukset

Mitä tahansa voi tapahtua - vaikka teemme kaikkemme varmistaaksemme, että sinulla on mukava, edullinen ja täysin ongelmaton lämpöpumppuasennus koko sen käyttöiän ajan. Haluamme sinun tuntevan olosi täysin turvalliseksi ostoksesi ja CTC:n kanssa. Siksi tarjoamme yhden markkinoiden parhaista tietoturvapaketteista

Joustava turvavakuutus jopa 18 vuodeksi
CTC:n järjestelmä on rakennettu antamaan sinulle lämpöä ja turvallisuutta useiden vuosien ajan. Jos haluat nukkua erityisen rauhallisesti, voimme tarjota yhteistyökumppaneidemme kanssa jopa 18 vuoden turvavakuutuksen. Mukana 3 vuoden tuotetakuu ja 3 vuoden turvavakuutus, joka antaa yksityishenkilölle 6 vuoden turvan. Juridisille henkilöille sisältyy 5 vuoden turva. Sen jälkeen Arctic ottaa sinuun yhteyttä ja tarjoaa sinulle vakuutuksen ottamista vuosittain, kunnes ilma/vesilämpöpumppusi on 16 vuotta vanha tai maalämpöpumppusi täyttää 18 vuotta, mikä antaa sinulle jopa 18 vuoden turvan.

12 vuoden lämpimän käyttöveden takuu
Kaikki CTC:n sisäyksiköt on varustettu hyvin koetulla käyttöveden lämmitystekniikalla. Olemme niin varmoja toimivuudesta, että annamme lämpimän käyttöveden lämmönvaihtimelle täyden 12 vuoden takuun. Takuu kattaa seuraavat tuotteet: CTC GSi 600, CTC GS 600, CTC EcoZenith i555 Pro, CTC EcoZenith i255, CTC EcoZenith i360, CTC EcoVent i360F ja koskee vuotoa käyttöveden lämmönvaihtimessa.

 

Älykkäitä lisävarusteita lämpöpumppuun

Älykkäitä lisävarusteita lämpöpumppuun

Etäohjaus

myUplink-sovelluksella voit valvoa ja ohjata laitteistoasi suoraan älypuhelimesi kautta. Voit esimerkiksi säätää lämpötilaa tai vastaanottaa hälytyksen mahdollisen käyttökatkon sattuessa. Lataat myUplinkin ilmaiseksi sieltä, missä sovelluksia on saatavilla.

myUplinkin avulla voit hallita kotia myös lomallasi. Laske lämpötilaa, kun olet poissa, ja nosta sitä, kun olet matkalla kotiin.

CTC SmartControl

Toiminto varmistaa, että lämmitys, käyttövesi ja ilmanvaihto ovat optimoituja.

Järjestelmän perustana on CTC SmartControl Gateway, perusyksikkö, jolla voidaan ohjata jopa seitsemää valinnaista langatonta lisälaitetta. Sarjaan kuuluu useita älykkäitä lisävarusteita: Aurinkokennoilla toimiva langaton huoneanturi ja monipainike, jolla voidaan ohjata useita eri toimintoja, kuten ylimääräistä kuumaa vettä.

Myös kosteus- ja CO2-anturit voivat ohjata ilmanvaihtoa tarpeen mukaan. Kosteusanturi lisää automaattisesti ilmanvaihtoa, kun kosteus kasvaa suihkussa tai pesutilassa. CO2-anturi varmistaa, että ilmanvaihto vähenee, kun ketään ei ole kotona ja voi lisätä ilmanvaihtoa esim. perhe vierailee.

CTC SmartControl varmistaa, että ilmanvaihto on aina optimoitu tasaiseen, hyvään ilmanlaatuun pitäen samalla ilmanvaihdon ja kulutuksen oikealla tasolla.

Lämmitä allas

Uima-altaat ovat yhä yleisempiä puutarhoissa. Jos haluat uida, sinun on lämmitettävä allas, eikä se ole ongelma, jos sinulla on CTC:n lämpöpumppu asennettuna.

Pienellä päivityksellä voit helposti korjata välimerellisen lämpötilan altaassa läpi kauden. Koska lämmityksen tarve vähenee kesän aikana, lämpöpumppusi voi jakaa energiaa ja lämmittää altaan huomattavasti halvemmalla.

Ilmainen viilennys kesällä

Viilennys eli passiivinen jäähdytys, kuten sitä kutsutaan, saadaan maalämpöpumpulla, joka pumppaa kesällä kylmää kallioperästä. Ylimääräinen lämpö palautetaan sitten porareikään, mikä lisää tehoa talvella.

Kun lämpöpumppuun liitetään puhallinkonvektori, porareikää käytetään kesällä ilmastoinnissa. Tämä johtaa erittäin alhaiseen investointi- ja käyttökustannuksiin verrattuna perinteiseen ilmastointilaitteeseen.

Maalämpöä käyttäville passiivinen jäähdytys toimii parhaiten kesäkuuhun asti, jolloin maa ei ole ehtinyt lämmetä. Kesän edetessä jäähdytystoiminto heikkenee.

Ilmaisen jäähdytyksen käytön helpottamiseksi olemme kehittäneet joustavan lisävarusteen, jota kutsumme nimellä CTC EcoComfort. Yksikkö on täysin johdotettu tehtaalta ja helppo liittää järjestelmään. Jäähdytystoimintoa ohjataan kokonaan ohjaustuotteestasi, jossa voit myös asettaa mieltymyksesi milloin ja miten haluat miellyttävän viileyden leviävän koko taloon.

Lämpöpumppu - suuren lämmitysjärjestelmän sydän

Lämpöpumppu - suuren lämmitysjärjestelmän sydän

Yhdistä ja täydennä lämmitysjärjestelmääsi lähes kaikella lämmityksessä saatavilla olevalla. Tulevaisuudenkestävä Energy Flexillä.

On tavallista yhdistää lämpöpumppu muihin yksiköihin ja saada lämpö- ja energiajärjestelmä, jossa on monia toimintoja: Aurinkopaneelit - Uima-altaan lämmitys - Pellettikattila - Kamiinat - Puukattila - Sisämoduuli

Invertteriohjatut korkean hyötysuhteen lämpöpumput tekevät CTC GSi 600 -sarjasta ja CTC EcoAir 600M -sarjasta luokkansa parhaita lämpöpumppuja.

Kun valitset lämpöpumpun CTC:ltä, saat paitsi ruotsalaisen laadukkaan pumpun, myös huomattavasti suuremman vapauden valita lämmönlähteen tulevaisuudessa sisäänrakennetun EnergyFlexin ansiosta.

Kun valitset lämpöpumpun CTC:ltä, saat paitsi ruotsalaisen laadukkaan pumpun, myös huomattavasti suuremman vapauden valita lämmönlähteen tulevaisuudessa sisäänrakennetun EnergyFlexin ansiosta.

Kun sijoitat CTC:n lämpöpumppuun, voit olla varma, että asennat yhden markkinoiden luotettavimmista ja kestävimmistä lämpöpumpuista. Kehitys ja valmistus tapahtuu tehtaallamme Smoolannissa, jossa laatuajattelu ja innovaatio kulkevat käsi kädessä.