Miten lämpöpumppujen suunnittelu kehittyy

Miten lämpöpumppujen suunnittelu kehittyy

Hiljaisemmat, paremman näköiset, älykkäämmät ja energiatehokkaammat lämpöpumput lanseerattiin vuonna 2018. Tässä on osa 2 CTC:n artikkelisarjasta, jossa keskitytään teknologiaan, suunnitteluun ja ilmastoon. 

Lue artikkelin osa 1 täältä

- Lämpöpumpuista tulee todennäköisesti entistä huomaamattomampia suunnittelun kannalta. Heidän pitäisi olla paikalla tekemässä työtään, mutta heitä ei saisi huomata, CTC:n kehityspäällikkö Joachim Carlsson sanoo.


CTC:n kehittäjät eivät näe mitään syytä vähentää lämpöpumppujen suurta kiinnostusta energialähteenä. Ruotsin energiaviraston tilastojen mukaan lämpöpumpuilla varustettujen pientalojen määrä on kasvanut yli 50 prosenttia vuodesta 2009. Nykyään yli miljoonassa pientalossa on lämpöpumppu.

Lämpöpumpun huomaamaton harmaa muotoilu

Vuonna 2018 CTC lanseerasi EcoAir 600M -sarjan ilma-vesilämpöpumput, joissa oli alhaisempi melutaso ja parempi suorituskyky. Lisäksi niillä oli uusi muotoilu, Joachim Carlsson kertoo.


- Kyseisen lämpöpumppusarjan väri muuttui tummemmaksi grafiitinharmaaksi, ja useita muotoilun yksityiskohtia tarkistettiin, jotta ne sulautuisivat paremmin monien kiinteistöjen ympäristöön. 


Joachimin mukaan lämpöpumppujen harkittua suunnittelua arvostetaan suuresti. Monet asiakkaat kiinnittävät nykyään paljon huomiota kiinteistön tiloihin, joihin lämpöpumput sijoitetaan, mikä tarkoittaa, että suunnittelusta on tulossa yhä tärkeämpää. 


- Investointi uuteen lämmitysjärjestelmään on monille asiakkaille usein suuri menoerä, joten on tärkeää, että kokonaisuus tuntuu oikealta. Useimmat kuluttajat etsivät ilmalämpöpumppua, jossa yhdistyvät parhaat säästöt, ympäristö ja muotoilu.

Jokainen lämpöpumppu testataan

Kaikki CTC:n lämpöpumppujen tuotanto ja kehitys tapahtuu Ljungbyssä Smålandissa. Jokaista komponentteja tuotantoon toimittavaa toimittajaa valvotaan jatkuvasti laadun ylläpitämiseksi. Tuotannossa kaikki tuotteet tarkastetaan useissa vaiheissa ennen lopputarkastusta, jossa testataan toiminta ja suorituskyky.

- Jokainen tuote on näin ollen täydellisen laadunvalvonnan alaisena aina piirustuspöydältä lopulliseen kokoonpanoon asti. 

Ilmastoystävällinen lämmönlähde

Toinen ostajille tärkeä seikka on se, että lämpöpumppu ei vaikuta ilmastoon niin paljon kuin muut energialähteet. Uusiutuvien lämmityslähteiden tarve on yhä kiireellisempi. Kun pumppu kierrätetään asianmukaisesti, haitallisia päästöjä ei synny lainkaan tai ne ovat hyvin vähäisiä.

Se, että lämpöpumput valmistetaan Ruotsissa, tarkoittaa, että yritys noudattaa Ruotsin tiukkoja ympäristövaatimuksia. Tämä tarkoittaa, että CTC-lämpöpumppuun investoiva hyötyy ilmastosta kaksinkertaisesti. Ensinnäkin siksi, että he valitsevat ilmastoystävällisen lämmitysvaihtoehdon ja tukevat samalla kotimaista tuotantoa, jolla on korkeat ympäristöstandardit.

- Ruotsalaisvalmisteisen lämpöpumpun avulla vältytään myös monilta kuljetuskustannuksilta, jotka ovat yksi suurimmista haasteista Ruotsissa ja kansainvälisesti, CTC:n tuotepäällikkö Björn Alm sanoo.

Lisääntynyt kiinnostus aurinkokennoihin

Viime vuosina kiinnostus erityisesti aurinkokennoja kohtaan on kasvanut huimasti, mihin CTC:n tuotekehittäjät ovat tyytyväisiä. Lämpöpumput ja aurinkokennot voidaan integroida täydellisesti toisiinsa.

- Kaikki valikoimamme tuotteet on varustettu EnergyFlex-järjestelmällä. Tämä tarkoittaa, että ne voidaan yhdistää muihin lämmityslähteisiin, kuten aurinkolämpöön, pelletteihin, puuhun ja kiukaaseen. Näin ollen näemme, että lämpöpumput ovat tärkeä palapelin osa yhä nopeammin etenevässä energiamurroksessa", Björn toteaa lopuksi.

Käytä useita lämmönlähteitä

CTC:n EnergyFlex-ominaisuuden avulla voit yhdistää erilaisia lämmityslähteitä, kuten aurinkolämmityksen, lisävarastot, vesivaippaiset kiukaat, puu-, sähkö-, pelletti- ja kaasukattilat. Kaikkea ohjataan yhdestä paikasta värillisen kosketusnäytön kautta. EnergyFlex valvoo kaikkia lämpöpumpun toimintoja, mahdollistaa yksilölliset asetukset ja tunnistaa liitetyt järjestelmät automaattisesti.

Lämpöpumppu? Lämmitysjärjestelmien ja lämpöpumppujen opas

Julkaistu: 2018-10-08