Tulevaisuuden lämpöpumppu on jo täällä

Tulevaisuuden lämpöpumppu on jo täällä

- Lämpöpumppujen tulevaisuus näyttää valoisalta. Digitalisaatio on asettanut tuotteillemme uusia vaatimuksia, ja me olemme tässä eturintamassa", sanoo CTC:n kehityspäällikkö Joachim Carlsson.

Nykyään yli miljoonassa ruotsalaisessa talossa on vähintään yksi lämpöpumppu. Monet ovat vanhempia malleja. Viime vuosina lämpöpumput ovat kehittyneet valtavasti. Niiden hyötysuhde on korkeampi, melutaso alhaisempi ja muotoilu on uutta ja huomaamatonta. 

Hiljaisemmat lämpöpumput

- Se tuntuu hyvältä. EcoAir-sarja on jalostanut lämpöpumppujamme. Säilytimme sen, mitä aiemmissa malleissa arvostettiin, ja paransimme suorituskykyä ja melutasoa", Joachim Carlsson sanoo.


- Alhainen melutaso on yhä tärkeämpi kuluttajille. Tämä on suuntaus, joka on havaittavissa kaikkialla Euroopassa: ihmisten väkimäärä kasvaa, kun taas heidän melunsietokykynsä vähenee. 

Yhteys internetiin

Asiakkaat odottavat, että tuotteet ovat yhteydessä toisiinsa ja että niitä voi ohjata matkapuhelimella. He haluavat hallita sijoituksiaan. 


Rakennuksen eri järjestelmät voidaan myös yhdistää toisiinsa, kuten kodin hälytysjärjestelmät ja lämpöpumput. Jos joku poistuu talosta ja käynnistää hälytyksen, lämpöpumppu siirtyy automaattisesti energiansäästötilaan.


CTC-lämpöpumput testin parhaat

Langattomat anturit

Toinen esimerkki ovat lisävarusteena saatavissa olevat langattomat hiilidioksidi- ja kosteusanturit. Niitä voidaan käyttää ilmanvaihtoon ja siten ylläpitää korkea mukavuustaso riippumatta siitä, onko talo tyhjä vai täynnä ihmisiä.


- CTC Connect+ -sovelluksella voidaan ohjata lämpimän veden tuotantoa tai lämpötilaa kotona. Jos haluat täyttää porealtaan, kun tulet kotiin, voit asettaa sen niin, että se saa ylimääräistä kuumaa vettä", Joachim sanoo.


Teknologinen kehitys ei tarkoita ainoastaan sitä, että tuotteet ovat älykkäässä vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa. Se myös pidentää lämpöpumppujen käyttöikää. Pumpun rikkoutuminen on nykyään epätodennäköisempää kuin kymmenen vuotta sitten. Autojen kehityksessä on yhtäläisyyksiä. Auton elektroninen valvontajärjestelmä varoittaa sinua, ennen kuin jokin menee rikki. Suuria toimenpiteitä vältetään ennaltaehkäisevillä pienillä korjauksilla.


- Lämpöpumpun antureita käytetään havaitsemaan kaikki poikkeamat odotetuista arvoista. Hälytys ilmoittaa, jos jokin on vialla, ja ongelma voidaan korjata ennen kuin se johtaa kalliiseen korjaukseen", Björn sanoo.

Aina oikean kokoinen pumppu

CTC työskentelee varmistaakseen, että asunnonomistajat ja muut loppuasiakkaat saavat luotettavan tuotteen, joka toimii moitteettomasti. Samalla yritys on tehostanut toimiaan asentajan työn helpottamiseksi. Näin on esimerkiksi silloin, kun lämpöpumppuja asennetaan suurempiin kiinteistöihin.


CTC on myös kehittänyt työkaluja, jotka helpottavat tarjousten laatimista, suunnittelua ja asennusta. CTC Select, mitoitustyökalu, joka auttaa asentajia valitsemaan oikean lämpöpumpun oikeaan taloon, on työkalu, josta on tullut erittäin suosittu.  


- Pyrimme jatkuvasti laajentamaan valikoimaa uusilla lisävarusteilla, jotka helpottavat asentajien työtä", Björn sanoo.


Lue sarjan osa 2 - Tietoa suunnittelusta

Julkaistu: 2018-08-16