Poster

"Maalämpö on kätevä"

- Lämpöpumppu huolehtii itsestään, olen erittäin tyytyväinen, sanoo Robin Linnér. 

Robin Linnér ja hänen kumppaninsa Isabelle Andersson ovat hiljattain muuttaneet Smålandin metsässä sijaitsevaan huvilaansa. Talo on valmistumassa kahden vuoden työn jälkeen. Hän on tottunut polttamaan puuta.
Linnérin perheessä metsä on lämmittänyt taloja jo vuosikymmeniä. Mutta nyt se on ohi. 

- Se on mukavuus, joka sai meidät valitsemaan maalämmön. Puu on leikattava, kuivattava ja halkaistava, mutta lämpöpumppu huolehtii itsestään, sanoo Robin Linnér.

Robinin vanhemmat asuvat viereisellä maatilalla, ja hekin ovat valinneet lämpöpumpun. 
- Ajattelin pitkään, että minulla olisi joka tapauksessa puukattila, ainakin täydentämään lämpöpumppua. Vanhat tottumukset ovat vaikeita. 

Lämpöpumppu, CTC GSi, on toiminut nyt yksitoista kuukautta ilman ongelmia.

Ei yhtään virhekoodia. Se vain jatkaa pureskelua. Olen hyvin onnellinen.

Robin Linnér

Maalämmityksen monia etuja

Maalämpöpumppu lämmittää talon tai kiinteistön käyttämällä maahan varastoitunutta aurinkolämpöä. Maalämmityksen edut ovat moninaiset. Se on ympäristöystävällinen lämmitysmenetelmä, turvallinen ja tehokas, eikä sinun tarvitse porata maallasi. 


Sen sijaan maahan asennetaan metrin syvyyteen niin sanottu keräysletku. Silmukan pituus riippuu talon koosta ja sijainnista, mutta siihen on varattava 200-500 metriä.

Robin ja Isabelle valitsivat CTC GSi 12:n. Se on nopeusohjattu, mikä tarkoittaa, että se mukautuu automaattisesti talon tehontarpeeseen vuoden mittaan. CTC GSi:n vuotuinen lämpökerroin (SCOP) on 5,5, mikä tarkoittaa, että se tuottaa vuodessa yli viisi kertaa enemmän energiaa kuin se kuluttaa.

 


Lämpöpumppu? Lämmitysjärjestelmien ja lämpöpumppujen opas

Maalämmityksen monia etuja

Julkaistu: 2020-02-19