Järvestä saatava energia lämmittää vuokra-asuntoja

Järvestä saatava energia lämmittää vuokra-asuntoja

Kolstorpevattnet-järven läheisyys tuo etua: ilmaista energiaa.
- Se toimii täydellisesti, sanoo kiinteistön omistaja Rune Falck.

Hällvadsholm on pieni kaupunki Bohuslänissa, niin pieni, että on yllättävää löytää alue, jossa on vuokra-asuntoja. Ne ovat korkeita kaksikerroksisia puutaloja, joissa on omat puutarhatontit.

Sijainti on idyllinen, ja Kolstorpevattnet-järven läheisyys tarjoaa toisenkin edun: ilmaisen energian saannin.

Tämä kokonaisuus koostuu kolmesta kaksikerroksisesta rakennuksesta, joissa on yhteensä 36 asuntoa. Omistaja on Vässjebostäder. Rune Falck on kiinteistön omistaja: 
- Alue on peräisin vuodelta 1990. Puolitoista vuotta sitten päätimme uusia lämmitysjärjestelmän. Vanhassa järjestelmässä oli Thermian lämpöpumpput, jotka ylittivät ikärajan, Rune Falck kertoo.

Muutaman toimintavuoden jälkeen kokemukset ovat pelkästään myönteisiä.
- Rehellisesti sanottuna täällä ei usein tarvitse mennä pannuhuoneeseen. En muista yhtään hälytystä asennuksen jälkeen. Kiertovesipumpun kanssa oli vähän ongelmia, koska se oli alimitoitettu. Se on nyt vaihdettu, ja nyt kaikki toimii täydellisesti", Rune Falck sanoo.

Rehellisesti sanottuna, tähän pannuhuoneeseen ei usein tarvitse mennä.

Rune Falck

3000 metriä putkia järven pohjassa.

Jörgen Hagberg Hagbergs VVS:stä asensi CTC-vesistölämmitysjärjestelmän.

- Järvi on täydellinen vesistölämmitykseen. Siellä on noin 3 000 metriä putkea, jonka syvyys vaihtelee 3-12 metrin välillä. Lämpötila ei talvella koskaan laske alle +4 asteen", sanoo Jörgen.

Yhteisessä pannuhuoneessa on kolme CTC EcoPart -lämpöpumppua, kaksi CTC EcoLogic -ohjainta ja kaksi CTC EcoZenith 510 -puskurisäiliötä. Yksi ohjain ohjaa toista lämpöpumppua, joka huolehtii huoneistojen poistoilmasta.
Lämpöpumppu? Lämmitysjärjestelmien ja lämpöpumppujen opas

3000 metriä putkia järven pohjassa

Jörgen Hagberg LVI-alan yrityksestä Hagbergs VVS asensi CTC:n vesilämmitysjärjestelmän.

"Järvi on ihanteellinen vesilämmitykselle. Se sisältää noin 3000 metriä putkistoa eri syvyyksissä, 3-12 metrin syvyydessä. Lämpötila ei laske talvella koskaan alle +4 asteen."

Yhteisessä kattilahuoneessa on kolme CTC EcoPart -lämpöpumppua, kaksi CTC EcoLogic -säädintä ja kaksi CTC EcoZenith 510 -puskurisäiliötä. Yksi ohjausyksikkö ohjaa yhtä lämpöpumppua, joka käsittelee huoneistoista talteenotettua ilmaa.

"Järvi on ihanteellinen vesilämmitykseen. Lämpötila ei laske talvella koskaan alle +4 asteen."

Julkaistu: 2017-02-16