Jäätyykö ilma-/vesilämpöpumpun ulostuloaukko talvella? 5 yksinkertaista vinkkiä

Jäätyykö ilma-/vesilämpöpumpun ulostuloaukko talvella? 5 yksinkertaista vinkkiä

Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikkö kestää paljon. Mutta kun talven tuulet, sade, jää ja lumi iskevät, se voi tarvita hieman apua matkalla. Seuraavassa on 5 jäätymisenestovinkkiä lämpöpumpun talvikunnossapitoon. 

Jos huolehdit ilmavesilämpöpumpustasi erityisen hyvin, kun lunta on paljon, se ei ainoastaan toimi hyvin vaan myös optimaalisesti. 

1. Tarkista tangot

Tarkasta lämpöpumpun ulostulon etu- ja takasäleiköt säännöllisin väliajoin. Puhdista ja varmista, että lehdet tai lumi eivät estä ilmatietä. Ole erityisen varuillasi, kun voimakkaat tuulet yhdistyvät lumisateeseen. 

2. Poista lumi ja jää katolta

Jos lämpöpumpun ulkoyksikön päälle sataa lunta tai jäätä, se voi vaurioitua, joten muista tarvittaessa poistaa lumi ja jää myös kotisi katon päältä. 

3. Poista lumi lämpöpumpun ympäriltä

Varmista, ettei lämpöpumpun ympärille kerry lunta, sillä sen ympärillä on oltava vapaata, jotta se toimisi optimaalisesti. Jos lunta sataa paljon, saatat joutua lapioimaan pumpun sijaintipaikan. 

Miten lämpöpumppua huolletaan syksyllä?

4. Tyhjennä kondenssivesi ja sulamisvesi jäätymisen estämiseksi.

Sulatuksen aikana voi muodostua paljon kondenssivettä ja sulamisvettä, jopa 50 litraa päivässä. Helpoin tapa käsitellä ilma-vesilämpöpumpun ulostulosta tuleva vesi on käyttää sadevesikaivoon johdettavaa salaojakaivoa.

Jos sinulla ei ole valuma-allasta tai -kaivoa, voit ohjata veden pois muulla tavoin, jotta lämpöpumpun alle ei muodostu jääkasoja. Jos se nousee liian korkeaksi, pumppu voi jäätyä ja vaurioitua. 


CTC Ecoair - Lämpöpumppu automaattisella sulatuksella ja lämmittimellä varustetulla lauhdevesikaukalolla

5. Ohjaa vesi pois talon perustukselta.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä - varmista, että vesi ei ole suunnattu kohti talon perustuksia, sillä se voi aiheuttaa kosteusvaurioita talolle.

Julkaistu: 2022-11-30