Kestääkö vanha lämpöpumppusi vielä yhden talven?

Kestääkö vanha lämpöpumppusi vielä yhden talven?

Lämpöpumput on suunniteltu tuottamaan lämpöä ja kuumaa vettä turvallisesti ja varmasti vuodesta toiseen. Mutta lopulta tulee päivä, jolloin lämpöpumppu on sittenkin vaihdettava.

Talvella lämpöpumppu antaa suurimman panoksensa. Mutta mistä tiedät, milloin on aika vaihtaa se? Lämpöpumpun käyttöikä on noin 15-20 vuotta. Ne voivat toimia pidempään, jos ne eivät toimi maksimikapasiteetilla. Mutta on myös joitakin kysymyksiä, joita voit kysyä itseltäsi, jos pumppusi alkaa antaa periksi.


8 kysymystä, joiden avulla tiedät, onko lämpöpumpustasi loppumassa energia:

  • Kuinka vanha pumppu on?
  • Kuinka paljon sitä on käytetty?
  • Onko sähkönkulutus lisääntynyt viime aikoina?
  • Onko sähkövastus päällä useammin?
  • Alkaako lämpöpumppu hälyttää?
  • Onko lämmitysjärjestelmässä ilmennyt viime aikoina muita ongelmia?
  • Miten patterit ja lämmin käyttövesi toimivat aiempaan verrattuna?
  • Kuulostaako lämpöpumppu erilaiselta kuin ennen?

Jos et ole varma, onko vanha lämpöpumppusi vielä kunnossa, suosittelemme, että kutsut asentajan huoltokäynnille. Hän käy läpi lämpöpumppusi suorituskyvyn ja toiminnot ja tarkistaa, että kaikki toimii oikein.

Käynnin perusteella voit päättää, onko taloudellisesti järkevää jatkaa huoltoa ja korjausta - vai onko aika vaihtaa lämpöpumppu uuteen, tehokkaampaan.

5 hyötyä uuteen lämpöpumppuun siirtymisestä

Älä unohda ajatella pitkällä aikavälillä päätöstä tehdessäsi. Aiotteko lisätä asuintiloja? Onko suunnitteilla perheenlisäystä? Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä.

Miten vaihto itse asiassa toimii?

Voit säästää sekä rahaa että energiaa investoimalla uuteen, nykyaikaiseen ratkaisuun. Nykyiset lämpöpumput tarjoavat sekä parempaa suorituskykyä että älykkäämpiä ominaisuuksia kuin aiemmat mallit.

Jos päätät käyttää olemassa olevaa porakaivoa, asennus sujuu ongelmitta. Esimerkiksi CTC:n GSi-sarjassa on automaattinen virtaaman säätö, joten porausreikiä ei tarvitse porata uudelleen.

Käytännössä vanha maalämpöpumppu irrotetaan ja uusi liitetään järjestelmään.

Jos sinulla on ilma-vesilämpöpumppu, se on yleensä yhtä helppo vaihtaa, mutta joskus saatat joutua vaihtamaan myös sisäyksikön. Jos näin on, CTC-asentaja ratkaisee tämän ongelman.

Esimerkkejä korvaavista pumpuista

Nopeudensäätö ja korkea hyötysuhde tekevät esimerkiksi CTC GSi -maalämpöpumpusta ja CTC EcoAir 600M -sarjan ilma-vesilämpöpumpuista Ruotsin parhaita lämpöpumppuja.

Uusi CTC GSi 608 on huipputekninen ja tehokas maalämpöpumppu, joka mukautuu automaattisesti olemassa olevaan porakaivoon. CTC GSi 8 sopii erinomaisesti pienempään taloon, kun siirrytään uuteen lämpöpumppuun.

CTC EcoAir 600M on valikoima erittäin tehokkaita, invertteriohjattuja ilma-vesilämpöpumppuja, jotka mukautuvat automaattisesti talon, kiinteistön tai pienen teollisuusrakennuksen energiantarpeeseen vuoden ympäri. Tämän ansiosta saat aina maksimaaliset säästöt.

Lue lisää
Lisää hyödyllistä tietoa lämpöpumppuun siirtymisestä löydät täältä.
Lisätietoja ja apua oikean päätöksen tekemiseen saat lähimmältä CTC-kumppaniltasi.

Julkaistu: 2024-05-06